Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Blog | Biokozmetika

2012. Augusztus 20. 20:24, hétfő

Száraz? Húzódik? Élettelen?

Száraz? Húzódik? Élettelen?

Az egészséges szervezethez nagymértékben hozzájárul az egészséges bőr is. Csak a sértetlen bőrnek működnek megfelelően a funkciói, ami az emberi test számára nélkülözhetetlen.


Ha nem olvastad volna az előző bejegyzésemet, ide is bemásolom a bevezető részt…

Az egészséges szervezethez nagymértékben hozzájárul az egészséges bőr is. Csak a sértetlen bőrnek működnek megfelelően a funkciói, ami az emberi test számára nélkülözhetetlen.

Pár mondatban foglaljuk össze a bőrről tanult általános információkat. Bőrünk a legnagyobb felületű szervünk, amely többféle feladatot lát el, ezek ellátásakor pedig kiegészíti a többi szerveink munkáját.
Feladata a védelem, elhatárolja a külvilágtól belső szerveinket, bőrlégzés, kiválasztás, hőszabályozás, érzékelés, felszívás.
A bőr rétegei a hám, irha, bőralja.
Biológia órán igencsak sokszor hallottuk a részletes ismertetését is, én ezt most nélkülözném.

A kozmetikus elsődleges feladata a bőrtípus diagnosztizálása és annak megfelelően végezni a kezelést.

A gyakorlott szakember 1-2 tüzetesebb pillantás után körülhatárolja, majd avendég kikérdezésével (mit tekint problémának a bőrén, hogyan ápolja, milyen életmódot él, egészségi állapota) és megtapintásával meghatározza a bőrtípust.

Ez azért fontos, mert sokszor azért akadnak bőrproblémák, mert nem megfelelően kezelik otthon a vendégek. A helyes bőrápolás első lépése a bőrtípus behatárolása. Nincs két egyforma bőr, ezért is fontos az egyénre szabott kezelés, és ennek folytatásaképpen az otthoni ápolás.
Lesarkítva, általánosítva boncolgatom a bőrtípusokat, próbálok mindent érthetően megfogalmazni.

//infotatabanya.hu/infoblog_olvas/szoveg/permalink:egy-ujabb-pattanas-2012-08-16-135007/


„Száraznak” nevezett bőr


Amikor a bőr, vízhiányos…


Felszíni vízhiány jóformán minden bőrtípus velejárója. A mélyrétegi vízhiány már egyre korábban észrevehető a vendégek bőrén. Ilyenkor tapintásra elég száraz, pergamenszerű, hámlás is megfigyelhető, húzódik. Rugalmasságából kezd veszteni, megfigyelhetőek a felszíni ráncok, a bőrtapintásra kicsit gyúrható, nyúzható. Komedók lehetnek, főleg cérnaszerűen ürülőek.


Fő feladatunk a hidratálás.

Kívülről, belűről.


Tonik használatát ritkán igényel, annál inkább egy jól felszívódó, magas víztartalmú és vízmegkötő anyagokban gazdag hatóanyag-tartalmú arcápolót.
Esténként már éjszakai krém is szükségessé válhat.
Sminkelés: mindenképpen krémes, folyékony alapozó, lehetőleg vizesebb, hígabb állagú. Az eltávolításra itt is arctejet ajánlok.
Hidratáljunk belsőleg is.
Pár mondatban megemlíteném, hogy miért nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása.


Miért? Mert a zsírba csomagolt méreganyagok kiszabadulhatnak és a véráramba kerülve savasítják azt. Ezért a bőséges vízfogyasztás segít abban, hogy a vesén keresztül eltávolítható legyen. Sok féle elképzelés van, hogy mennyi az ajánlott mennyiség, pl. 10 testsúly kilogrammonként 3 dl víz, lényeg az, hogy ne engedjük drasztikusan kiszáradni a szervezetünket, ezáltal a bőrünket is.


-Zsírhiányos bőr:

Ahogy a vizhánynál, itt is beszélhetünk mérsékelt és fokozott zsírhiányról.
Kezdődő zsírhiánynál a bőr sokszor a szem alatti területen, a szárító hatású korrektor használatától alakul ki. Ez a bőr általában arcmosás után, időjárás viszontagságaival szemben is, de néha a nem megfelelő krém használata mellett is húzódik, hámlik, érzékeny, kivörösödik, komedók nem jellemzőek erre a bőrtípusra.
Ennek a bőrnek a kezelése az érzékenység figyelembe vételével, gyenge radírozás ajánlott. Arctisztításra arctejet javaslok. Nappali és éjszakai krémnek is egy megfelelő víz/zsíranyag tartalmú krémet.


Sminkelés szempontjából, ha alapozót használ a vendég, akkor folyékony, krémes állagút ajánlom, alá persze egy megfelelően gazdag hatóanyag tartalmú krémet.

Ha valakinek kérdése van, ezzel a témakörrel kapcsolatban nyugodtan keressen meg, a kozmetikámban szívesen elvégzek egy ingyenes bőrdiagnosztizálást és segítséget tudok nyújtani az otthoni ápolásban is.


Nagy Szilvia
Biokozmetikus


//www.nagyszilvia-biokozmetika.hu/

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Szeptember 08. 15:20, szombat | Biokozmetika

Mézédes szépítőszerünk

Az egyik legkellemesebbnek mondható újszerű szőrtelenítési eljárás a cukorpaszta vagy mézpasztás szőrtelenítés.

2012. Szeptember 02. 14:35, vasárnap | Biokozmetika

A bőr megfelelő ápolása

Mint kozmetikus kötelességemnek érzem felhívni a vendég figyelmet az otthoni bőrápolás fontosságára. A bőr megfelelő működéséhez elengedhetetlen a bőr megfelelő karbantartása.

2012. Augusztus 16. 13:35, csütörtök | Biokozmetika

Egy újabb pattanás?!

Az egészséges szervezethez nagymértékben hozzájárul az egészséges bőr is. Csak a sértetlen bőrnek működnek megfelelően a funkciói, ami az emberi test számára nélkülözhetetlen.