Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Blog | Biokozmetika

2012. Szeptember 02. 14:35, vasárnap

A bőr megfelelő ápolása

A bőr megfelelő ápolása

Mint kozmetikus kötelességemnek érzem felhívni a vendég figyelmet az otthoni bőrápolás fontosságára.
A bőr megfelelő működéséhez elengedhetetlen a bőr megfelelő karbantartása.

Naponta:

- reggel: régi mondás az, hogy a reggeli ébresztőnek nagyon hatásos a hideg vizes arcmosás, amíg csak bírjuk. Frissít és emellett nagyon jól edzi a bőrt. Én ajánlom arctörlésre a papírtörlőt. Steril, nincs fertőzésveszély, ahogy a közös használatú törülközőnél viszont igen. Utána ajánlom az arcápoló használatát. Zsírosabb bőrtípusra a már említett, inkább gél állagút, a szárazabb bőrre krémet ajánlok, és esetenként szemkörnyékápolót.

Ezután sminkelhetünk… alapozó, szemek kifestése, ajkak, pirosító…

- este: a bőr megtisztítása a szennyeződésektől, a smink eltávolítása. Sminklemosásra mindig arctejet javaslok, hiszen a tej állagú kozmetikumok megfelelő arányban van a vizes/olajos fázis, ami megfelelően oldja az alapozó krémalapját. Ezután vizes arcmosás.

Ha a bőrtípusnak indokolt arcmosó gél, esetleg tonik javasolt. Száraz, érettebb bőrnél éjszakai krém felvitele. Ne feledkezzünk meg a fürdés utáni hidratálásról, test-, sarok-, kézápoló krémek használatáról!

Hetente, kéthetente:

Bőrradír használata javasolt, legalább két-háromhetente, de pl. egy zsírosabb bőrnél hetente is szükséges. Emellett ajánlott a teljes test radírozása, hidratálása is. Szemöldökigazítás hetente, kéthetente javasolt, a szép forma megtartása végett. Szárazabb bőrű vendégeimnek kéthetente javaslok tápláló arcmasszázst és ránckezelést.

Havonta:

Zsíros bőrtípusnál havonta, kéthavonta ajánlott egy tisztító- hidratáló arckezelés.

Tartós szempilla- szemöldökfestés 3-4 hetente ajánlott,ahogy kopik a festék és ahogy cserélődnek, elhullnak a szőrszálak.

Szőrtelenítés gyantával 3-4 hetente szükséges a bársonyos tapintáshoz.

Ezek mellett nem feledkezzünk meg a esztétikai kéz és lábápolásról és a rendezett frizuráról sem!

Az ápolt külsőhöz hozzátartozik az egész testre kiterjedő ápolás.

Ha valakinek kérdése van, ezzel a témakörrel kapcsolatban nyugodtan keressen meg, a kozmetikámban szívesen elvégzek egy ingyenes bőrdiagnosztizálást és segítséget tudok nyújtani az otthoni ápolásban is.

Nagy Szilvia

Biokozmetikus

//www.nagyszilvia-biokozmetika.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Szeptember 08. 15:20, szombat | Biokozmetika

Mézédes szépítőszerünk

Az egyik legkellemesebbnek mondható újszerű szőrtelenítési eljárás a cukorpaszta vagy mézpasztás szőrtelenítés.

2012. Augusztus 20. 20:24, hétfő | Biokozmetika

Száraz? Húzódik? Élettelen?

Az egészséges szervezethez nagymértékben hozzájárul az egészséges bőr is. Csak a sértetlen bőrnek működnek megfelelően a funkciói, ami az emberi test számára nélkülözhetetlen.

2012. Augusztus 16. 13:35, csütörtök | Biokozmetika

Egy újabb pattanás?!

Az egészséges szervezethez nagymértékben hozzájárul az egészséges bőr is. Csak a sértetlen bőrnek működnek megfelelően a funkciói, ami az emberi test számára nélkülözhetetlen.