Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Blog | Elektro Akupresszúra

2012. Augusztus 16. 07:51, csütörtök

(Ász) vgy Isiász?!

(Ász) vgy Isiász?!

A leggyakoribb fádalom kórkép közé tartozik az Isiász ennek okai és kezelése az Akupresszúrában!

A hagyományos kínai orvoslás az isiászt három okra vezeti vissza: Az egyik, amikor a háton lévő csatornákat támadja meg a Szél, mint a külső kórokozó tényező, s ennek következtében a

Hideg és a
Nedvesség gátolj a Qi-áramlását, másodsorban okozhatja a vese - Qi gyengesége, amely a gerinc alsó részéért és a deréktáji területért felelős, ez is a Qi-keringés lassulását, majd végül a stagnálását idézi elő.

Harmadsorban pedig a hát traumája sérülése is okozhat Qi- pangást. Általában a Du Kormányzó a Húgyhólyag és Epe csatorna érintett. Ha ezt az állapotot nem kezeljük, esetleg vérpangás következhet be, s ilyenkor más sokkal nehezebb a betegség eredményes kezelése. Eben az esetben a krónikus problémáról van szó. A sok hajladozás, emelések valószínűleg az alsó háti területek izomsérülését okozta és Qi pangáshoz vezetett. Megállapíthatók voltak a Qi és a Vér pangására ill. a hosszú ideje fenn álló pangás következtében kialakult Hideg hatásra utaló jelek. A Qi keringése csökkent a lábon lévő Húgyhólyag és Epe csatornákban ez okozta az isiászos fájdalmakat. A páciens Qi –jét gyengítő stressz lassította a Húgyhólyag csatornában az áramlást, amely a háton felfelé halad és a tarkónál találkozik a karokon futó csatornákkal. A rossz keringéshez hozzájárult még a sportolás hiánya is a rossz testtartás is.


Kezelés lényege:
A páciensnél a kezelésének a bajok forrására a derék tájékra kell koncentrálni. Az alapelv az hogy mozgásba kell hozni a pangó Qi-t az érintett csatornákban és a keresztcsontot mindenkép érinteni kell.

Címkék: Isiász, Qi

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Március 13. 10:36, szerda | Elektro Akupresszúra

Állandó éhségérzete van?- Mi az oka? Mit tegyünk ellene?

Az éhség tulajdonképpen az agy jelzése arra, hogy a testnek táplálékra van szüksége. A folyamatos, enyhe, vagy akár erősebb éhségérzet egyértelmű, és normális tehát például diétázáskor.

2013. Január 27. 11:32, vasárnap | Elektro Akupresszúra

Mit tegyünk, hogy télen is egészségesek maradjunk?

A tél hallatán sokaknak rögtön a hideg, a megfázás, orrfújás és az influenza jut eszébe. Pedig ez az évszak sokkal többet tartogat mindenki számára: a hófödte táj gyönyörű látványa, szánkózás és séta a szabadban, vagy korcsolyá

2012. November 10. 17:22, szombat | Elektro Akupresszúra

Aranyér és a Székrekedés másként az Akupresszúrában.

Nem mindegy hol szúr! Nem kell a székrekedéstől a fájdalomig eljutni. !