Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Blog | Elektro Akupresszúra

2013. Március 13. 10:36, szerda

Állandó éhségérzete van?- Mi az oka? Mit tegyünk ellene?

Állandó éhségérzete van?- Mi az oka? Mit tegyünk ellene?

Az éhség tulajdonképpen az agy jelzése arra, hogy a testnek táplálékra van szüksége. A folyamatos, enyhe, vagy akár erősebb éhségérzet egyértelmű, és normális tehát például diétázáskor.

Ám vannak esetek, amikor a rendszeres táplálkozás ellenére is szinte folyamatosan éhséggel küzdünk. Mi okozhatja ezt, és mit tehetünk ellene?


A rohanáshoz gyors életvitelhez szokott nyugati ember étkezésének szokásai is hozzájárulnak a probléma kialakulásához.

Ha nem diétázunk, olykor még akkor is okot adhat állandó éhségre a nem megfelelő táplálkozás. Előfordul ugyanis, hogy nem az étel mennyiségével, hanem minőségével van probléma, vagyis nem azt esszük, amire szükségünk van.

A helyes táplálkozás alapköve, hogy mindent megfelelő arányban és mennyiségben együnk.

Van, aki sokat eszik, mégis éhezik, mert túl sok felesleges, ám kevés hasznos anyagot juttat szervezetébe, gyorséttermi fogásokat, vagy péksüteményeket.A túlzott cukorfogyasztás is „üres kalóriákat” jelent, hízlal, de a test nem tudja igazán hasznosítani.


Egyesek szerint kiválthatnak éhségérzetet diétás üdítőitalok, néhány italporból készült üdítő, vagyis a túlzott édesítőszer fogyasztása is.


Ez bizonyos feltételezések szerint annak köszönhető, hogy édes ízük miatt ezek a cukorpótlók inzulinkiáramlást vált ki, ami miatt csökken a vércukorszint, ez pedig további éhségérzetet vált ki.

Furcsa módon olykor az is előfordul, hogy éhségérzetünk hamis, valójában nem éhesek, hanem szomjasak vagyunk.

Ezt kevesen tudják, de valóban, lehetséges, hogy az „éhség” nem ételt, hanem folyadékot feltételez. Ha nem iszunk eleget, testünk továbbküldi az éhség jeleit, és bár eszünk, a szervezet nem kapja meg, amire vágyott.

Ezzel szemben a keleti népek jobban odafigyelnek arra mit, milyen minőségűt és mikor étkeznek. Fontos kérdések ezekek hiszen nem véletlenül ismerjük a mondást, hogy „amit eszel azzá leszel.”


Táplálkozásuk jellemzői: Reggel csak egy csésze meleg italt isznak enni csak székletürítés után szabad.

Délelőtt kevés, könnyen emészthető ételt esznek pl: gyümölcs félék.

Kora délután tartalmasabb ételt esznek ami már az ebédnek felel meg. Ezek illeszkednek az évszakokhoz is. Fontos, hogy a meleg-hideg ételek aránya 2/3 –1/3 legyen, a tej és hús 1/3a legyen az összes tápláléknak, a húst mindig zöldséggel vagy gabonafélével fogyasszák.

Életvitelünkhöz hasznos javaslatok:
Étkezzünk változatosan, együnk kevés fehérjét, rostban gazdag finomságokat, és értékes szénhidrátokat, például teljes kiőrlésű termékeket. Próbáljuk meg mellőzni az édesítőszereket, teába, kávéba inkább használjunk kis mennyiségű cukrot, és ne fogyasszunk diétás kólát, egyéb üdítőitalokat. Azonban a napi 2-3 liter folyadékbevitelt tartsuk be, erre ásványvíz, gyógyteák, facsart gyümölcslevek a legjobbak.


Ezek is kevesek lennének a probléma megoldásához akkor az Elektro- Akupresszúrás kezelések ebben is tudnak segíteni. Erősíteni kell a Lép Máj és Gyomor meridiánokat a megfelelő pontkombinációkkal.

Ha úgy érzi kérdései vannak még a témában bátran tegye fel :

Hajdú Zsuzsanna Elektro- Akupresszőr és Természetgyógyász 06/202683069

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Január 27. 11:32, vasárnap | Elektro Akupresszúra

Mit tegyünk, hogy télen is egészségesek maradjunk?

A tél hallatán sokaknak rögtön a hideg, a megfázás, orrfújás és az influenza jut eszébe. Pedig ez az évszak sokkal többet tartogat mindenki számára: a hófödte táj gyönyörű látványa, szánkózás és séta a szabadban, vagy korcsolyá

2012. November 10. 17:22, szombat | Elektro Akupresszúra

Aranyér és a Székrekedés másként az Akupresszúrában.

Nem mindegy hol szúr! Nem kell a székrekedéstől a fájdalomig eljutni. !

2012. Október 29. 15:58, hétfő | Elektro Akupresszúra

Gyakori Kérdések?

Meggyőződésem,hogy öngyógyító erőink egyetlen korlátját azok az akadályok jelentik, amelyeket mi magunk állítunk fel az öngyógyításról alkotott negatív elképzeléseink alapján.