Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Blog | Elektro Akupresszúra

2013. Január 27. 11:32, vasárnap

Mit tegyünk, hogy télen is egészségesek maradjunk?

Mit tegyünk, hogy télen is egészségesek maradjunk?

A tél hallatán sokaknak rögtön a hideg, a megfázás, orrfújás és az influenza jut eszébe. Pedig ez az évszak sokkal többet tartogat mindenki számára: a hófödte táj gyönyörű látványa, szánkózás és séta a szabadban, vagy korcsolyá

Télen az immunrendszerünk jobban le van terhelve, mint az év többi részében. Ilyenkor nem csupán a hideg hőmérsékletnek van kitéve szervezetünk. Egy felnőtt átlagosan kettő-négy alkalommal, míg egy gyermek akár nyolcszor is megfázhat vagy influenzás lehet évente. Az influenzaszezon beköszöntével azonban kis odafigyeléssel és néhány házi praktikával minimalizálhatjuk a megbetegedéseket és egészségesen vészelhetjük át a telet.


Az immunrendszer szinten tartása érdekében számomra is mindig megtalálható az otthonomban egy csomag eredeti zöld tea : Remek módja, hogy egészségünkért téve fogyasszuk.

Mivel a kórokozók főképp a légutakon, vagy a nyálkahártyán keresztül támadnak, ezért a megelőzésben az egyik legalapvetőbb dolog a kézhigiénia. Egy tanulmány, mely az influenza vírus különböző felületeken való túlélését vizsgálja, kimutatta, hogy ez a vírus a felületekre kerülve még 12-24 óra elteltével is okozhat fertőzéses megbetegedést.


Ezért figyeljünk oda, hogy minél sűrűbben mossunk kezet – főleg tömegközlekedés, bevásárlás után és még a legkisebb étkezés előtt is.
Ha sok időt töltünk zárt helyiségben - irodában vagy tanteremben - akkor figyeljünk a rendszeres szellőztetésre. Ez főleg akkor nagyon lényeges, ha sok emberrel tartózkodunk egy légtérben, mert így gyorsabban használódik el a levegő és a vírusok szabadon garázdálkodhatnak.
Az egyik legalapvetőbb dolog a megelőzésben a megfelelő táplálkozás.

Figyeljünk oda arra, hogy lehetőleg télen is sok gyümölcsöt fogyasszunk – részesítsük előnyben a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket, mint például citrom, narancs, mandarin, grapefruit vagy kivi.
Ha inkább a zöldségeket kedveljük , akkor együnk a kelkáposztát, brokkolit, spenótot, kelbimbót vagy répát, melyek a szabadgyökök lekötésében segítenek.

A sok választék mellett meg kell említeni még a csodás: árpafüvet, amihez szárított és lé formájában is hozzá juthatunk és fogyaszthatjuk. Számos vitamin és ásványi anyag fellelhető benne, eredeti formában nem kapszulák formájában. Ajánlom a link elolvasását : //www.alkalive.hu/arpafu.htmltájékozódás kép is, egészségünk érdekében, hiszen abból csak egy van.

További hasznos tipp lehet még az influenza ellen:


-Kezeink tisztántartásához használjunk antibakteriális szappant.

- Mossunk alaposan kezet, ha beteg emberrel érintkeztünk.

-Öltözzünk fel melegen, ha hidegre fordul az idő.

- Alkalmazzuk a megfelelő tüsszentési és köhögési eljárásokat: – pl. a kórokozók terjedésének megakadályozása érdekében tüsszentsünk és köhögjünk papír zsebkendőbe.

Hajdú Zsuzsanna

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban bátran kérdezz tőlem!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Március 13. 10:36, szerda | Elektro Akupresszúra

Állandó éhségérzete van?- Mi az oka? Mit tegyünk ellene?

Az éhség tulajdonképpen az agy jelzése arra, hogy a testnek táplálékra van szüksége. A folyamatos, enyhe, vagy akár erősebb éhségérzet egyértelmű, és normális tehát például diétázáskor.

2012. November 10. 17:22, szombat | Elektro Akupresszúra

Aranyér és a Székrekedés másként az Akupresszúrában.

Nem mindegy hol szúr! Nem kell a székrekedéstől a fájdalomig eljutni. !

2012. Október 29. 15:58, hétfő | Elektro Akupresszúra

Gyakori Kérdések?

Meggyőződésem,hogy öngyógyító erőink egyetlen korlátját azok az akadályok jelentik, amelyeket mi magunk állítunk fel az öngyógyításról alkotott negatív elképzeléseink alapján.