Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 03. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Türelem a 100 év titka

Türelem a 100 év titka

Mariska néni, Nagy Bálintné január 3-án, kereken száz esztendeje született Tatabányán és azóta is itt él a városban.

Kevés olyan ember él a megyeszékhelyen, aki városunk fejlődését úgy végigkövethette, mint Mariska néni – fogalmazott Schmidt Csaba.
A városvezető örömét fejezte ki, hogy ilyen víg kedélyű és jó egészségnek örvendő szépkorúval találkozhat, aki a nehéz élet és munka ellenére sosem panaszkodott. Egyfajta példamutatás ez a ma felnövekvő nemzedék számára – véli a polgármester, aki két alpolgármester kollegájával, dr. Kancz Csabával és Bereznai Csabával együtt köszöntötte fel az egy évszázados hölgyet.
Mariska néni fiatalon, 12 évesen dolgozott már, de folyamatosan tanult, képezte magát így az Erőműben kapott munkát. 1944-ben férjhez ment, és még abban az évben megszületett első gyermeke, majd hat évre rá második lánya is. Hatvanévesen nyugdíjazták, de aktív életét továbbra sem adta fel és közösség iránti szeretete megmaradt. Sajnos férjét több mint harminc éve elveszítette, de gyermekei mellett három unokája és négy dédunokája tölti adja számára a családi köteléket. 1987-től a mai napig aktív tagja az alsógallai idősek klubjának, ahol az intézmény dolgozói is felköszöntötték, további szép éveket kívántak Mariska néninek, és természetesen a Boldog születésnapot kezdető dal, valamint a szülinapi torta sem maradt el az asztalról. Mariska néni jártas a közéletben, hiszen szereti követni a körülötte lévő dolgok menetét, szellemi frissességét pedig keresztrejtvényfejtéssel tartja fent. Megmosolyogtatva környezetét elárulta, hogy mobiltelefonját is szívesen használja, és vallja, hogy a hosszú élet titka a türelem és a gyógyszer-mentesség. A város vezetői Mariska néninek további szép és hosszú életet, erő, egészséget, töretlen vidámságot kívántak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya