Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 23. 16:05, csütörtök | Helyi

Átmeneti segély kapnak a lakásfenntartáshoz a rászorulók Tatabányán

Átmeneti segély kapnak a lakásfenntartáshoz a rászorulók Tatabányán

A jogszabályok változása miatt Tatabányán közel 300 család csak március 31-ig jogosult önkormányzati lakásfenntartási támogatásra.

Az érintett családoknak átmeneti segélyt biztosít az önkormányzat, összesen 4,8 millió forint értékben -mondta el a város szociális ügyekért felelős alpolgármestere a képviselő-testület csütörtöki döntése után.

A támogatás legfeljebb 57.000 forint lehet, a fűtési idény hat hónapja alatt folyósítható és az önkormányzat a támogatottak közüzemi számlájának kifizetése érdekében a szolgáltatóknak utalja. A támogatást kérvényezni kell és egyedi elbírálás után ítélik meg - tette hozzá Bereznai Csaba (Fidesz).
Az átmeneti segély azoknak nyújthat segítséget, akik jövedelme, ha kis mértékben is, de meghaladja a normatív, állami lakásfenntartási támogatásra való jogosultság értékhatárát - mutatott rá az alpolgármester.
Tájékoztatása szerint 2011-ben összesen 3.506 család kapott lakásfenntartási támogatást Tatabányán, városi vagy állami forrásokból. Önkormányzati támogatásra 35,7 millió forintot fizettek ki, normatív lakásfenntartási támogatásra pedig 61,4 millió forintot fordítottak, ennek 10 százaléka származott városi forrásból.
Mindkét támogatási formára jellemző, hogy a családok kétharmada a távfűtés költségeinek kiegyenlítéshez kapott segítséget. A kérelmezők csak egyfajta támogatást vehettek igénybe. Az önkormányzati támogatást azok kapták, akiknek maximum ötezer forinttal több volt az egy főre eső jövedelme, mint az állami támogatásra való jogosultság határa, azaz 71.250 forint - mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya