Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 04. 04:00, kedd | Helyi

Megyei Tehetségnap Tatabányán

Megyei Tehetségnap Tatabányán

Tatabányán a Dózsa György Általános Iskola ad otthont és színteret az első Komárom-Esztergom Megyei Tehetségnapnak október 14-én, pénteken.

Célja, hogy a tehetséggondozásban érintett szakembereket, szülőket, fiatalokat összehangolja a közös munkára. Ennek érdekében az érdeklődőket szakmai előadásokra, bemutatókra várják a Tehetséglámpás Tehetségtanács tagjai. A program előadói, és a műhelyfoglalkozások vezetői országos hírű szaktekintélyek lesznek. A gyerekeket és szülőket pedig a tehetséges fiatalok bemutatói, kiállításai és fellépései szórakoztatják az egész napos eseményen.

Az Országgyűlés által kezdeményezett, 20 évre szóló Nemzeti Tehetség Program, és a hozzá kapcsolódó, az Európai Unió által támogatott Magyar Géniusz Program célja, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, éljen bármely régióban, településtípusban, nevelkedjen bármilyen anyagi vagy szociális viszonyok között. A program segíteni kívánja a tehetséges fiatalok fejlődését, karrierjük kibontakozását, tehetségük hasznosulását.
Ma már több mint 500, állami, egyházi fenntartású vagy civil szervezethez kötődő tehetséggondozó műhely csatlakozott a Tehetségpontok hálózatához. A Tehetségpontok megalapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken.

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetségsegítő Tanács tavasszal alakult a Dózsa György Általános Iskola kezdeményezésére. Létrejöttét az Oktatásért Közalapítványhoz benyújtott pályázat alapján a Nemzeti Tehetség Alapból az NSZFI és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatta. Ebből a forrásból valósulhatott meg a Megyei Tehetségnap is. Rektor Orsolya kezdettől lelkesen fogta össze a tanács munkáját és a megyei tehetségnap előkészítését, melyre a mai napig közel háromszázan regisztráltak az ország egész területéről.

A tehetségpontok abban segítenek, hogy az érdeklődő fiatalok hatékony segítséget kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Ennek érdekében kapcsolatokat építenek ki a tehetségpontok hálózatával, és mindazokkal, akiken a tehetségek sorsa múlhat: a szülőkkel, az iskolával, az önkormányzattal, civil szervezetekkel, a helyi vállalkozásokkal, hogy minél több emberi és anyagi erőforrást tudjanak bevonni a tehetségsegítés folyamatába. Legfontosabb feladatunk a tehetségazonosítás, a gondozás, a tanácsadás és a szakmai együttműködés - nyilatkozta Rektor Orsolya.

A Megyei Tehetségnap október 14-én 9 órakor kezdődik, és igen színes programot kínál a tehetséggondozással foglalkozó szakembereknek, szülőknek, gyerekeknek. A délelőtti szakmai programokra csak regisztrált érdeklődőket tudnak fogadni, a délután viszont nyitott az érdeklődő szülők és diákok előtt is.
A részletes program megtekinthető:
http://tehetseglampas.hu/komarom-esztergom-megyei-tehetsegnap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya