Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 16. 08:48, hétfő | Helyi

Megható eskütétel

Megható eskütétel

Szombaton Vértessomlón a polgármesteri hivatalba: ezúttal hatan ismételték Hartdégen József polgármester után az eskü szövegét, ki boldog mosollyal, ki könnyeivel küszködve.

Míg tavaly decemberben attól vált különlegessé György Róbert állampolgársági eskütétele Vértessomlón, hogy a község első honosítására került sor, addig szombaton ismét nem mindennapi eseményre érkeztek a vendégek a polgármesteri hivatalba: ezúttal hatan ismételték Hartdégen József polgármester után az eskü szövegét, ki boldog mosollyal, ki könnyeivel küszködve.
Balázs-Hegedüs Csaba, Nemes Ervin, Tőkés Vilmos Lóránd, Jakab Levente, valamint a Farkas-Czerják László és Farkas-Czerják Csilla házaspár Székelyudvarhelyről és környékéről származik, valamennyien az AVE Hargitha Kft. alkalmazásában állnak, s egy munkakapcsolatból kialakult barátság hozta őket Vértessomlóra, hogy itt vehessék át honosítási okirataikat.

Önök valamennyien Székhelyföldön születtek és élnek, s őseik annak ellenére, hogy a határok nem változtak, hol román, hol magyar állampolgárként éltek. Ma már örömmel nyugtázhatjuk, hogy nagyon közel kerültünk egymáshoz, s ez megmutatkozik abban is, hogy fel lehet venni az állampolgárságot, s ez sem Romániában, sem Magyarországon nem jelent problémát – hangzott el a polgármester köszöntőjében. Azt is kiemelte, hogy a nemzethez való tartozás több mint állampolgárság, s hogy a magyarságot alázattal, más népek tiszteletével, de büszkén kell vállalni.
A kenyér anyagi biztonságot, a bor pedig jó kedvet, vidámságot hozzon az otthonaikba! – kívánta az önkormányzat ajándékainak átadásakor Tunyogi Lászlóné anyakönyvvezető, majd a székelyföldi vendégek az ünnepi esemény zárásaként immár magyar állampolgárként énekelhették el a magyarok számára legszebb lírai alkotást, a Himnuszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya