Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 13. 09:36, hétfő | Helyi

Állt a bál a környei oviban

Állt a bál a környei oviban

Királylányok, katonák, tündérek, bohócok, pillangók zsivaja szűrődött ki péntek délelőtt a környei Vackor Óvoda 1-es épületének csoportszobáiból, hiszen elérkezett a kicsik által már annyira várt farsangi mulatság napja.

A legnépszerűbb jelmezek mellett akadt rémisztő ninja, morcos tekintetű krokodil, de még olyan rendőr is, aki a bilincsével perdült táncra.
A gyerekek már egész héten erre a napra készültek, így délelőtt előbb verseltek és énekeltek, majd következett a jelmezes felvonulás a három csoportszobában rögtönzött kifutón, amin aztán lehetett illegni-billegni, végül pedig gyerekmulatós muzsikára mutatták meg, milyen az igazi vackoros farsangi bál. Csütörtökön egyébként igazi farsangi fánkot is készítettek, de természetesen az utolsó falatig mind elfogyott, az óvodapedagógusok és szülők szorgoskodásának köszönhetően azonban pénteken is finomabbnál finomabb sütemények kerültek az asztalokra.
Az óvoda 2-es épületében 20-án bújnak maskarába a kicsik, akik a farsangi időszakot hagyományosan hamvazószerdán, ezúttal 22-én zárják, amikor a kiszebáb elégetésével temetik el a telet, s köszöntik a tavaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya