Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 23. 18:05, péntek | Helyi
Forrás: InfóTatabánya

Konferencia az önkéntességről, az önkéntességért

Konferencia az önkéntességről, az önkéntességért

A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei Szervezete székházában tartottak egész napos rendezvényt - Konferencia az önkéntességről, az önkéntességért - címmel.

A konferencia résztvevőit és az előadó vendégeket Hamburgerné Ujvári Irén a Vöröskereszt KEM igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót Bereznai Csaba úrnak, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármesterének. "- Az önkéntesség kétoldalú dolog - kezdte köszöntőjét az alpolgármester úr - vannak a fogadó szervezetek, éa vannak az önkéntesek, akiket minden esetben valamely jó ügy köt össze. Fontos a csapatmunka, hiszen az önkénteseket motiválja, hogy olyan közösségekhez tartozhatnak, amelyek rendkívül kreatívak és akiktől tanulhatnak." Beszédében külön kiemelte a Vöröskereszt karitatív munkáját és köszönetet mondott mindazoknak, akik képesek egy-egy jó ügy érdekében cselekedni.

A megnyitót követően az előadók több témában szólaltak meg. "Az önkéntesség magyarországi helyzete és jogi szabályozása" témában F. Tóth András, azÖnkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója tartott előadást, majd"A magyar kormány az önkéntes társadalmi szerepvállalásért" témájábanKisgyőri Roland, aNEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyi Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tájékoztatta a konferencia résztvevőit.
"Miért jó az önkéntes munka?" - ez volt a címePolacsek Györgyi, aMagyar Vöröskereszt országos szakmai vezetője előadásának, mígSmudla Kata, aKomárom-Esztergom megyei Önkéntes Centrum szakmai vezetője a civil szervezetekben végzett önkéntes munkáról tartott beszámolót.
A rendezvényen az egyház is jelen volt: "Az önkéntesség hagyományai és jelene az egyházban" volt a címeHamar László,Óvárosi Református lelkész beszámolójának.
A konferencia zárásakéntBalogh Lászlóné, aMagyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elnöke mondta el értékelését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya