Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 23. 14:09, hétfő | Helyi

Felvételi információs irodát nyitott az Edutus Főiskola Tatabányán és Budapesten

Felvételi információs irodát nyitott az Edutus Főiskola Tatabányán és Budapesten

Tatabányán, Stúdium téren felvételi információs irodát nyitott január 23-án hétfőn a tatabányai és budapesti tagozatokkal működő Edutus Főiskola.

Dr. Tóth Gábor, az intézmény stratégiai főigazgatója elmondta, az iroda megnyitását a felsőoktatási helyzet körüli megválaszolatlan kérdések miatt fokozott érdeklődés indokolta. A főiskola ugyanezen a napon infromációs irodát nyitott Budapesten, az Országház szomszédságában, a Falk Miksa utca 1. szám alatt.

Az információs pontokon az érdeklődők nem csak a magánfőiskola képzéseiről, az oda való jelentkezésről kapnak tájékoztatást, hanem főleg és elsősorban a teljes felvételi eljárásban segítenek a kihelyezett tanulmányi osztály munkatársai, bármelyik intézménybe is jelentkezzen az érdeklődő.
A helyben elérhető kiadványok és online adatbázisok rendelkezésre állása mellett lehetőség van a jelentkezési lapok közös - papír alapú és online - kitöltésére, a felmerülő kérdések átbeszélésére, tanácsadásra. Az érdeklődő felvételizőket, hozzátartozóikat nem egyszerűen egy ügyfélszolgálat várja, hanem tapasztalt felsőoktatásban jártas tanácsadók stábja. Az ügyfélszolgálatra látogatókat prezentációk várják: pályaorientáció, karriertervezés, felvételi eljárásrend tárgyban.
Gyakori kérdésként merül fel, hogy az új finanszírozási rendszerben van-e alternatívája a szűkös állami ösztöndíjas, vagy részösztöndíjas helyekre való bekerülésnek. A felvételi információs ponton ezzel kapcsolatban is felteheti bárki a kérdéseit, hiszen az Eutis Főiskola szeptemberben újrainduló Ledolgozható Tandíj-, illetve Edutus és Pegazus Programja is reális megoldás a nagyobb összegű diákhitel felvétele helyett.
Az iroda munkatársai napi 10, szükség szerint 12 órás nyitvatartással várják az érdeklődőket, tanárokat, szülőket és diákokat egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya