Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 17. 14:22, kedd | Helyi

Elkezdődik a Közművelődés Háza felújítása

Elkezdődik a Közművelődés Háza felújítása

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának nagy örömére a hónap végén elindulhat a Közművelődés Háza átépítése, átalakítása a Vértes Agórájává.

A felújítás európai uniós, állami és önkormányzati támogatással valósul meg. A kivitelezési közbeszerzés eredménye kapcsán a város vezetése a mai napon írta alá a szerződést a WHB-VEMÉV-SZER Konzorcium képviselőivel, akik a kivitelezést az ajánlatuk alapján tervezetten 2012 decemberében fejezik be.

„Nem csak építkezés, hanem a közművelődés újragondolása ez a város életében és a mai szerződés aláírással a fizikai megvalósulás elindul. – mondta Schmidt Csaba polgármester. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében az AGÓRA - multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása című pályázati felhívásra. A Tatabánya – a Vértes Agórája című projekt keretein belül az év végéig megújulhat a Közművelődés Háza és a Tatabányai Múzeum épülete. 2011 őszén, a megismételt közbeszerzési eljárás után választották ki a kivitelezőt. A város vezetése január 17-én írhatta alá a szerződést a WHB-VEMÉV-SZER Konzorcium képviselőivel. A munkaterület átadás-átvétele a tervek szerint a hónap végén történhet meg. Az uniós programban megvalósuló projektben a megítélt támogatás összege 1.567.948.458.- Ft, míg a projekt elszámolható összköltsége 1.844.574.929.- Ft, mely összeg az épület rekonstrukciója mellett a teljes körű akadálymentesítést és új parkolóhelyek kialakítását is lehetővé teszi. A most aláírt kivitelezésre irányuló szerződéskötés összege 1447177328 Ft.
A Tatabánya – a Vértes Agórája projekt épülete a közel egyéves felújítási munkálatok befejeztével multifunkcionális közösségi központként működhet. A felújítás révén a jelenlegi épület 384 m²-rel bővül, így a beépített terület a bővítés után 3777 m²-re nő. Az épület hasznos alapterülete 6531 m², ideértve az alagsort, a földszintet és az emeletet is. A teljes körű akadálymentesítés részeként egy 630 kg teherbírású felvonó biztosítja majd a közlekedést. Az épület körül teljesen új zöldfelületekkel rendelkező parkosított teret alakítanak ki. Az Agóra-program hazai és uniós forrás hozzáférés segítségével egyfajta „tartalomfejlesztést” tesz lehetővé úgy, hogy ehhez az infrastrukturális háttér kialakításának anyagi forrását a Magyar Állam, az Európai Unió és az Önkormányzat együttesen biztosítja.
A létrejövő Agóra már nemcsak egyszerűen művelődési ház lesz. Tevékenysége négy szakmai, tartalmi funkcióban határozható meg, melyek a következők: közösségi-, képzési-oktatási-, szórakozási-élmény-, valamint kistérségi tanácsadói és szolgáltatási funkció. A fenntarthatóságát a jegy-, a reklám és egyéb bevételek is biztosítják majd, valamint ide költözik a Tatabánya Pont Rendezvényszervező Iroda is. A felújítást követően a megújult épület igazi találkozási ponttá válhat a városban, ahová mindig érdemes betérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya