Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 04. 14:33, kedd | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Elkezdődik a Komáromi út felújítása

Elkezdődik a Komáromi út felújítása

A Komáromi út 300 millió forintos rekonstrukciója az Ond vezér és Töhötöm vezér út közötti szakaszát érinti.

Nemcsak az útfelület újul meg, hanem új parkolósávot is kialakítanak, a csapadékcsatorna hálózatot is kiépítik, és a közvilágítást korszerűsítik – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen.

A város vezetője elmondta: a megyeszékhely önkormányzata erre a célra mintegy 150 millió forintot nyert a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán, amit szintén 150 millió forint önrésszel egészített ki. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg. A felújítás a Komáromi út Ond vezér út és Töhötöm vezér út közötti 622 méter hosszú szakaszát érinti. Az út a város egyik központjában halad, ezért jelentős a gépjárműforgalma, a gyalogosközlekedése. A kivitelezéskor a mostani útburkolatot elbontják és teljes pályaszerkezetű aszfalt-burkolat kerül a helyére. A projekt során a járdákat felújítják, illetve a gyalogos átkelőhelyeket átépítik, a tervek szerint új parkoló sávokat alakítanak ki. A beruházás része az új csapadékcsatorna hálózat kiépítése, a közvilágítás korszerűsítése, valamint a környezet parkosítása.

Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője ismertette, hogy a munkálatok 2011. október 7-én kezdődnek el, és várhatóan 2012. április 15-re fejeződnek be. A kivitelezés során forgalomkorlátozás, új forgalmi rend, parkolási tilalom lép életbe, a Vértes Volán járatai módosított útvonalon közlekednek. A kivitelező és az önkormányzat arra törekszik, hogy csökkentse a felújítás miatti kellemetlenségeket. A Lehel téren ideiglenes parkolókat jelöltek ki a Komáromi úti lakóknak. A forgalmi rendről, a munkák alakulásáról szórólapokon, plakátokon, eligazító táblákon és a sajtón keresztül tájékoztatják a lakosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya