Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 09. 15:18, csütörtök | Helyi

Családbarát munkahelyek Tatabányán

Családbarát munkahelyek Tatabányán

Családbarát Munkahely Pályázatot ír ki a közeljövőben az önkormányzat.

„Ahol a vállalatvezetés stratégiai szempontja a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtése, ott nő az alkalmazottak motivációja, munkavégzési hatékonysága, kevesebb a stressz, a betegség miatti távolmaradás. Az elkötelezett munkaerő megtartása hosszú távon növeli a vállalat versenyképességét.” – mondta Schmidt Csaba polgármester, azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat Családbarát Munkahely Pályázatot ír ki a közeljövőben.
A programot a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint a közszféra körében hirdeti meg a város. A cél, hogy a munkáltató támogassa a munka és a magánélet, a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. „Szeretnénk, ha városunkban minél nagyobb számban lenne olyan munkahely, ahol törekednek a családbarát intézkedések bevezetésére, vagy a már meglévők bővítésére.” – hangsúlyozta Schmidt Csaba.
A vállalatoknak pályázataikban ismertetniük kell a 2011. május 31. és 2012. április 30. között meghozott családbarát intézkedéseit. A bíráló bizottság több szempont alapján értékeli a pályázatokat. Az értékelésnél figyelnek arra, hogy az egészséges életmódra való ösztönzés, a családi programok, a részmunkaidős foglalkoztatottság mennyire van jelen az adott munkahelyen. Fontos szempont lesz az elbíráláskor, hogy segíti-e a vállalat a nők szülés utáni visszatérését, hogy ösztönzik-e a férfi munkatársakat szülői szerepeik ellátására, és mennyire veszik figyelembe a munkaidő beosztásánál, az iskolakezdés időpontját. A Polgármesteri Hivatalhoz a pályázatokat postai és elektronikus úton lehet benyújtani. A nyertes pályázók honlapjukon, reklámjaikban, PR-anyagaikban használhatják, a Családbarát Munkahely Tatabánya-logót a város sajtómegjelenést biztosít a pályázó családbarát intézkedéseiről és a „Családbarát Munkahely”- cím elnyeréséről, valamint oklevelet is kapnak, a nyertesek. A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. április 30. , az eredményhirdetés 2012. május 27-én lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya