Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 25. 13:44, péntek | Helyi

Adományokat jelképező fát állított Tatabányán a vízmű

Adományokat jelképező fát állított Tatabányán a vízmű

Az Északdunántúli Vízmű is csatlakozott az Egy cseppnyi szeretet kampányhoz

Cseppnyi szeretetet jelképező díszek díszítik Tatabányán az önkormányzat és a vízmű közös karácsonyfáját. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. Az adományokat csepp alakú karácsonyfadíszek jelképezik. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. ezer dísz megvásárlásával támogatta a nemes ügyet, és az önkormányzattal közösen Tatabányán is felállítottak egy adományokat jelképező karácsonyfát.

Az Egy cseppnyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő kampány keretében Tatabányán is adományokat jelképező cseppek díszítik a város karácsonyfáját. Kiss József az ÉDV Zrt. Tatabánya-Tata-BIRV Vízmű Üzem vezetője és a tatabányai József Attila általános iskola tanulói november 25-én cseppnyi szeretetet jelképező díszeket függesztettek a Tatabánya Fő terén álló négyméteres karácsonyfára. Az akcióval a város és a vízmű mindenkit adományozásra biztat, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény gyermekek számára.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Ennek megakadályozására adománygyűjtést szerveznek. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az Északdunántúli Vízmű, és ezer csepp megvásárlásával járult hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítéséhez. Az adományokat a szeretetszolgálat önkéntesei országszerte gyűjtik, de jelképes, virtuális adakozásra is van lehetőség a Magyar Református Szeretetszolgálat facebook oldalán www.facebook.com/MRSZeretetszolgalat.

Az Északdunántúli Vízmű vezetői maguk is fontosnak tartják az önkéntességet és komolyan veszik a közszolgáltatást végző szervezetek társadalmi felelősségvállalás feladatát. „Örömmel csatlakoztunk a Magyar Református Szeretetszolgálat kampányához, melynek keretében Tatabányán is felállítottunk egy karácsonyfát, amely a városunkban is jelképezi, hogy a cseppnyi szeretetek tengernyivé változhatnak.” – hangoztatta dr. Jelen Tamás, a vízmű vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya