Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 09. 09:00, csütörtök | Helyi

A rászorulók megsegítése közös célunk, hiszen mindenki kerülhet bajba.

A rászorulók megsegítése közös célunk, hiszen mindenki kerülhet bajba.

Az egészségügy is bajban van. Sokszor elkel a segítsége azoknak a cégeknek, akik fontosnak tartják programjaink és törekvéseink támogatását. Így mi is átérezzük milyen az, mikor a bajban segítséget kapunk.

A szociálisan rászorulók megsegítésére 50 adag gulyáslevest ajánlott fel a Szent Borbála Kórház az Utcai Szociális Segítők Egyesületének. Tekintettel a zord időjárásra továbbra is meleg teával várjuk a hozzánk érkező betegeket a Szanatóriumban és a központi telephely három épületében: a „Baleseti” pavilonban, a „B” épületben (szakrendelőben), az „L” épületben.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a MILA Kozmetikai Kft és Start Szálláshely üzemeletető tulajdonosának, aki megkeresésünkre rögtön adott kölcsön 15 db
meleg paplant a Szanatóriumban fekvő betegeink részére. Ennek az épületnek a műszaki adottságai nem teszik lehetővé a hatékony fűtést, a nyílászárók nem megfelelőn zárnak, ezért néhány kórteremben a hőmérséklet alacsony, nem éri el a szükséges hotel hőmérsékleti szintet.
Természetesen betegeink komfortjának növelése érdekében további lépéseket is tettünk: a hűvösebb helyiségekből átköltöztettük őket melegebb szobákba. Hogy a meleg se szökjön ki az ablakokon, ide több centis hőszigetelő szivacsot helyeztünk. A mai napon saját beszerzéssel pótoltuk a szükséges meleg takarókat.

Mindezek mellett, a hőszolgáltató cég segítségével, tartalék kazán üzembe helyezésével sikerült a cirkuláló fűtővíz hőmérsékletét növelni. Alkalmazkodva a nappali-éjszaki időjáráshoz szükség esetén lehetőségünk van szabályozni a fűtés intenzitását, amennyit elbír a kazán és a hőleadó rendszer.
A hőveszteség csökkentése érdekében korábban már több helyiségben megtörtént a nyílászárók cseréje, azonban teljes épületre ennek költségét a kórház nem tudja vállalni.
Bízunk abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel megtartjuk betegeink belénk vetett bizalmát, hiszen minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy az ő érdekeiket és egészségüket szolgáljuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya