Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 22. 13:40, csütörtök | Helyi

A Peron Music Tehetségkutatón nyert a Renovage

A Peron Music Tehetségkutatón nyert a Renovage

Tatabányán a Kárpát-medencei Peron Music Tehetségkutatón 15 zenekar vehette jó lehetőségnek a zsűri előtti megmérettetést. Ezek a csapatok bátorsággal és tehetséggel álltak ki a közönség elé.

A Kárpát-medencei tehetségkutató döntőjét az enyingi Renovage nyerte. Második helyen végzett a budapesti Battery Band. A dobogó harmadik fokára a kiváló színpadi és zenei munkát végző ChRon zenekar léphetett. izgalmas munkájáért különdíjat kapott a Zaphod, a Face Today, a We Will Rise és a No Money Blues.

A rendkívül nagy hagyományokkal rendelkező Peron Music Tehetségkutató Fesztivál továbbra is az alternatív, rock, és metal zenekaroknak biztosított bemutatkozási lehetőséget.
A zsűri a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére, a dalszövegre figyelt. A zsűri tagjai voltak: Újfalusi Gábor (Magyar Művelődési Intézet), Schneider Zoltán, zenész (Váczi Eszter zenekara, Grogen... ), Gátos Iván, zenész (Bartók Eszter zenekara, Tóth Vera zenekara, Zséda zenekara, X-Faktor …), Határ József zenész és zenetanár.

A győztes zenekar igen magas zenei teljesítményt nyújtott. Határozottan azt mondhatjuk, hogy megnyerő volt a csapat. Talán kedvüket gyarapítja, hogy a boglári és tatabányai nyereményeikből már egy EP kiadható. Növeli a zenekar értékét, hogy partnerségre törekszik mindenkivel.
A Battery Band tagjai még csak 15 évesek, ám már begyűjtöttek néhány trófeát a zenei piacon. Most az előkelő második helyre kerültek. Mértani pontossággal megírt zenéjük mellé a szívvel párosult tehetség is jár, amely a csapat minden tagjából sugárzik. Lili szerethető hercegnőként uralja hangjával a teret. Mondanom kell, hogy, amikor énekelni kezdett, minden hallgató érezte teret betöltő gyönyörű énekét.
A Chron énekesei és zenészei látványosan és tehetségesen lopták be magukat a rockerek fülébe. Érthető zenéjük magas színvonalon szólalt meg frázisok nélkül. Valahogy elhittük, hogy őszinte a produkció.
A különdíjasokat kezdjük a Zaphoddal. A csapat különleges atmoszférát teremtett maga körül, ami a zenének és az énekesnek, Nikinek is köszönhető. A Zaphod eleganciája úgy jelenik meg a színpadon, hogy tudunk neki örvendeni és dúdoljuk a dallamaikat.
A We Will Rise zenekarnak ez tehetségkutató első levegővétel volt a zenei pályán. A keményebb zenei világ igényes előadói lehetnek. Jó volt látni, hogy küzdelmes felkészülésüket erős produkció jellemezte karakteres énekessel, jó vokállal. Az indulás sikerét további új dalok erősíthetik tudatos építkezés mellett.
A Face Today Székelyföldről vette a bátorságát, hogy bejuthasson fiatal zenészekkel a döntőbe. Zenei munkájuk feszes és igényes volt, amely megnyerte a publikum és a zsűri tetszését. Nagyon fegyelmezetten, megnyerően játszottak olyan modern zenét, amellyel bárhol felléphetnek büszkeséggel, és sikerrel.
A No Money Blues nevéből is adódóan egyedi zenei világ volt kitűnő trióval. A zenei produkció minden korosztály izgalmát felkeltette.
Remélhető, hogy valamennyi díjazottunkról fogunk még hallani, hiszen igen fiatal csapatokról van szó. Érdemes is lesz megnézni őket a Peron Music Alapítvány Facebook oldalán, illetve hamarosan a Youtube-on is.
A zenekarok javarészt hangfelvételek elkészítésére kaptak lehetőséget, de zenekari kiegészítők, zenei fejlesztő tábori részvétel és fellépés is volt a díjak között.

Korábbi nyertesek: RAD (Budapest, Zuzu (Budapest), Gravefruit (Budapest), Philadelphia (Budapest), Csakazértis (Budapest), Kálvintér (Debrecen), Jókor (Budapest), The Crybabies (Pécs) Láma Dalai (Kiskunfélegyháza), Hangerilla (Tokaj), Trick (Nyergesújfalu).
Fenti képünkön a győztes Renovage, míg a kapcsolódó galériában a The Long Beach a Face Today és a Zaphod zenekarok láthatók

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya