Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 17. 13:21, csütörtök | Helyi

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudomány Ünnepe

Az Edutus Főiskola \"A Magyar Tudomány Ünnepe\" alkalmából Tatabányán és Budapesten konferenciát rendez 2011. november 21-22-én.

Tudomány a gazdaságban és a társadalomban címmel rendez konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az Edutus Főiskola és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Komárom-Esztergom megyei szervezete, hétfőn Tatabányán és kedden Budapesten – közölte a főiskola stratégiai igazgatója. A szervezett szekciók az Edutus Főiskola tudományos kutatásainak irányait jelzik.

A rendezvény megszervezését a főiskola nyertes TÁMOP 411/A pályázata teszi lehetővé. A teljes projekt mintegy 285 millió forint uniós támogatásból valósul meg – ismertette az igazgató.

A konferencián külön szekcióban foglalkoznak a helyi élelmiszerláncok és a fenntartható vidékfejlesztés kérdéseivel. A székelyföldi közösségi szerveződések lehetőségeiről, a helyi termékfejlesztésről és a piacra juttatás módszereiről a főiskola székelyudvarhelyi képzési központjának adjunktusa, Ilyés Ferenc tart előadást – tette hozzá Tóth Gábor.

A konferencia innovációval foglalkozó részében a nap- és a szélenergia újfajta hasznosítási lehetőségeit tárgyalják, illetve az ipari lézertechnológia, a fémhab technológia és a gyógyászat újdonságait mutatják be.

A rendezvényen kutató középiskolások is bemutatót tartanak, többek között bolygófelszíni mérésekről és kommunikáló Lego robotokról. A tehetséges fiatalok a "Jelen és jövő" szekcióban mutatkoznak be; több előadás hangzik el a természettudományi tárgyak oktatási lehetőségeiről és a tehetséggondozásról. A szekcióban továbbá Horváth Tamás ismerteti a TÁMOP 411 pályázat keretében lezajlott DPR és munkaerő-piaci kutatások eredményeit.

Budapesten, kedden a turizmus, valamint a kis-és középvállalkozások fejlesztésének lehetőségei a konferencia két fő témája. A „Turizmus Szekció" kiemelt témája a Kárpát-medence turizmusa. Ennek kapcsán tárgyalják a makro-régió közös turizmus fejlesztésének adottságait és lehetőségeit, globalizáció és a turizmus kapcsolatát, a régió szállodaipari aktualitásait, valamint a testvérvárosi kapcsolatok szerepét a turizmus élénkítésében.

Az Edutus Főiskola a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a budapesti Harsányi János Főiskola egyesülésével jött létre 2011 októberében. A tatabányai központú intézmény mintegy háromezer hallgatóval folytatja tevékenységét az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. fenntartásában.

Munkaerő-piaci alkalmazkodás, intézményirányítás- és szolgáltatásfejlesztés a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján
TAMOP – 4.1.1. /A-10/1/KONV – 2010-0018

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya