Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 30. 13:43, péntek | Helyi

A költségtérítéses diák sem mindig fizet többet…

A költségtérítéses diák sem mindig fizet többet…

A magán főiskolák rugalmas finanszírozási formákkal és tehetséggondozó programokkal indulnak a felvételin

A felsőoktatás finanszírozásának átalakulásával véglegesen le kell számolni azzal a tévhittel, hogy a magán felsőoktatási intézmények csak a tehetősek kiváltsága lehet. Egyre több felsőoktatási intézmény kínál alternatív megoldásokat a finanszírozásra, melyek közül tehetséggondozó programjaival és különleges finanszírozási formáival az újonnan alakult Edutus Főiskola jár az élen.

Akár a teljes állami ösztöndíjas finanszírozási forma mértékét is elérhetik a munkaerőpiac által támogatott szakmai programok és alternatív finanszírozási konstrukciók – adta hírül Dr. Tóth Gábor, az Edutus Főiskola stratégiai igazgatója. A főiskolán induló Pegazus és Premium programokkal a hallgatók magas szintű képzését a leendő munkaadóik támogatják, illetve a Ledolgozható tandíj lehetőségével az elsőévesek nem szorulnak diák- vagy egyéb hitelkonstrukció felvételére.
A ledolgozható tandíj rendszerében az elsőéves költségtérítéses diákokat az intézmény iskolaszövetkezete a főiskolával kapcsolatban álló vállalkozásokhoz közvetíti ki. Munkájukért a hallgatók iskolaszövetkezeti bért kapnak, melyből, a tanulmányi rendszeren keresztül, közvetlenül a tandíjukat tudják finanszírozni.
A Pegazus Programban elnyerhető ösztöndíj a főiskola tatabányai, illetve budapesti székhelyén szervezett műszaki, gazdasági és turizmus képzések legtehetségesebb hallgatóit támogatja annak érdekében, hogy tanulmányaik befejezése után a régió vállalatainál – mint kiképzett, a munkáltatót már belülről is ismerő szakemberek – helyezkedjenek el. A kiválasztás a vállalati partner és az Edutus Főiskola által szervezett "Tehetségek versenyén" elért eredmények alapján történik. Ezt követően a vállalat vagy vállalkozás – még az iskolarendszer keretein belül – az átlagosnál jóval több lehetőséget kínálva foglalkozik az ösztöndíjat elnyert hallgatóval: biztosítja neki az anyagi és szakmai ösztönzést, a magas szintű tudományos munkát, és a vállalkozás részéről elvárt kompetenciákban való fejlődési lehetőséget.
Az Edutus Premium programot a regionális vállalkozások szereplőivel közösen hozza létre a főiskola. A program célja, hogy évente 10-30 fő hallgatót a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelelő kompetenciákkal és készségekkel bocsásson ki a munkaerőpiacra. A képzés emelt szintű és óraszámú nyelvi, prezentációs, kommunikációs, változás-, és tudásmenedzsment képzési elemekből áll, ezek mellett biztosítva a tudományos eredményekhez és publikációs lehetőségekhez való konferencia és egyéb csatornákat. A főiskola oktatóinak személyes mentorálásán, valamint a kiemelt nemzetközi kapcsolatokon keresztül a Premium Jelöltek a kortársaikhoz viszonyítva jelentős előnyt szereznek a szakmájukban, mely az elhelyezkedési és az egyéni karrierlehetőségeiket megnöveli.
Az Edutus Főiskola a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a budapesti Harsányi János Főiskola egyesülésével jött létre 2011 októberében. A tatabányai központú intézmény mintegy háromezer hallgatóval folytatja tevékenységét az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. fenntartásában.
A főiskola a gazdasági és a műszaki képzési területen képez szakembereket: kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, turizmus és vendéglátás, műszaki menedzser, valamint a következő tanévtől mechatronika alapszakon, nappali és levelező tagozaton.
Emellett szakirányú továbbképzéseket is indítanak: többek között kulturális- és euromenedzser képzéseket, marketingvezető képzéseket, valamint egyedülálló módon, további 200 felnőttképzési programot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya