Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 16. 08:44, hétfő | Helyi

A 90 éves Kati nénit köszöntötték Környén

A 90 éves Kati nénit köszöntötték Környén

Az egész életét végigdolgozta, munkahelye nem volt – a 90 éves Kati nénit köszöntötték Környén

Jó lesz nekem a sarokban is – hárította az asztalfőre szóló invitálást szombat délután a környei Közösségi és Tájházban Erdei Józsefné, született Karnucs Katalin, majd mosolygós tekintettel azt is megjegyezte, hogy a lakodalma nem volt ilyen nagy.
A rokonok, leszármazottak pedig sorra érkeztek, hiszen Kati néni 1922. január 16-án látta meg a napvilágot Környén, s az eltelt hosszú évek alatt három gyermeke, hét unokája, s 13 dédunokája született. A legkisebb, három éves dédunoka élénken érdeklődött is, hogy miért hoztak virágot, de végül számára is kiderült: a dédi 90. születésnapját ünneplik.

Kati néni fiatalon, 1939 nyarán mondta ki a boldogító igent élete párjának, Erdei Józsefnek, s mint ahogy abban az időben szinte minden asszony, cselédkedett, művelte a földet, nevelte gyermekeit, gondoskodott unokáiról, dédunokáiról. Úgy dolgozta végig egész életét, hogy munkaviszonyban egyetlen napot sem töltött. 52 esztendeig élt boldog házasságban párjával, akit 1991-ben veszített el, s fájdalmára 2005-ben lánya, Katalin is követte férjét.

Bár tíz esztendeje mozgásában korlátozott, ma is rendkívül jó egészségnek örvend, s szellemi frissessége is irigylésre méltó. Határozottságából sem veszített, bármennyire is igyekezett a család 90. születésnapja alkalmából meglepetés ünneplést szervezni, ő megmakacsolta magát: addig bizony nem megy sehová, amíg el nem árulják hová, s miért?
De azért végül csak sikerült igazi meglepetést is okozni az ünnepeltnek, hiszen dédunokái szívhez szóló, őszinte szeretetükről, tiszteletükről mesélő versekkel ajándékozták meg, s a köszöntők sorát gyarapította Beke László polgármester is, aki az önkormányzat ajándékai mellett egy emléklapot is átnyújtott az ünnepeltnek, mellyel Orbán Viktor miniszterelnök személyesen fejezi ki gratulációját. A polgármester, minthogy Kati néni legidősebb, 30 éves dédunokája nyáron köti össze életét szíve választottjával, azt kívánta, hogy még hosszú éveken át őrizze meg jó egészségét, hogy a családdal együtt örülhessen az első, majd az őt követő többi ükunoka érkezésének, felcseperedésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya