Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Június 27. 03:15, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Az Új Széchenyi Terv keretén belül lehetőség nyílt a városi kerékpárhálózat fejlesztésére. A legutóbbi közgyűlés döntése értelmében Tatabánya pályázatot nyújt be a „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című, KDOP-4.2.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte, a pályázat sikere esetén a gerinchálózat 80 százaléka kiépülhet Tatabányán. Hangsúlyozta, a nemrég felújított illetve kialakított kerékpárutak nincsenek összekapcsolva, amely szintén problémát jelent mind az autósoknak, mind a kerékpárosoknak. A pályázatnak köszönhetően megoldódhat a Közművelődés Háza mellett lévő buszmegálló tulajdonjogi kérdése is.
A pályázathoz szükséges terveket tatabányai szakemberek készítették el, bejárva a helyszíneket. A munkát a budapesti kerékpáros egyesület is segítette, a tervezők az ő észrevételeiket is figyelembe vették.
A polgármester elmondta, Alsógalla esetében vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az utak kiszélesítésével alakítsanak ki kerékpársávokat.
Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő megjegyezte, régóta vágya a városnak a kerékpáros úthálózat. Hozzátette, a távlati tervek között szereplő síkvölgyi „bekötés” nemcsak közlekedési út, hanem jó kiránduló-útvonal is lesz majd.
Pleier Tamás képviselő kiemelte, a mostani a harmadik ciklus, amióta a kerékpárutak kérdése napirenden van. Mint mondta, fontos, hogy a Gyémánt Fürdőig menjen az új kerékpárút, hogy növelje a város idegenforgalmi értékét és vonzását.
A pályázat jó lehetőség arra, hogy a lakosság számára biztonságosabb hivatásforgalmi és turisztikai kerékpározási feltételeket teremtsen a városvezetés. Tovább nőhet a kerékpárosok száma és ezáltal egy fenntartható közlekedési forma erősödhet a városban.
A projekt teljes költsége a jelenlegi adatok szerint: 161 427 671 Ft; az igényelt támogatás összege 132 416 788 Ft.

Helytörténelem
Ügyfélszolgálat Programajánló
Közérdekű információk
Gazdasági Program
Közérdekű adatok
Polgármesteri tájékoztató a vagy...
Városi fűtéskorszerűsítési progr...
Bérbe adható helyiségek
Felhívás kisebbségi választásban...
Helyi adók
Tájékoztató okmányirodai ügyinté...
Az Állami Számvevőszék jelentése...
 

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.