Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 20. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több mint ezer film érkezett a Friss Hús fesztiválra

Több mint ezer film érkezett a Friss Hús fesztiválra

Kétszáz magyar és nyolc-kilencszáz nemzetközi film érkezett az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra - mondta el a fesztivál igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Deák Dániel úgy fogalmazott: "fájó kötelesség", hogy ilyenkor ki kell választani a harmincnyolc legjobb magyar és tizennyolc külföldi filmet, amely a Toldi mozi vásznára kerül. Ez mindig igazságtalan feladat - mondta, hozzátéve, a remekműveket viszonylag könnyű megtalálni, utána viszont van húsz film, amelyről óriási vitát tartanak.

Jelezte: lesz több olyan film, amely magyar közönség előtt a fesztiválon mutatkozik be, mint Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című, a Berlinalén bemutatott alkotása.

Deák Dániel hangsúlyozta: céljuk, hogy minél több fiatal tehetségnek adjanak lehetőséget a bemutatkozásra a legszélesebb közönség előtt, amelyet filmmel vagy rövidfilmmel most Budapesten el lehet érni.

A fesztiváligazgató azt mondta: évről évre egyre erősebbnek tűnik a felhozatal. Úgy értékelt: "általánosságban a magyar film sikerágazat, nem telik el úgy hónap, és lassan hét sem, hogy ne nyernénk komoly nemzetközi díjat a filmjeinkkel".

A fesztivált március 29. és április 2. között rendezik meg a fővárosi Toldi moziban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során