Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Szeptember 11. 11:39, szerda | Külföld

Tizenkét éve történt az Egyesült Államok elleni legvéresebb támadás

Tizenkét éve történt az Egyesült Államok elleni legvéresebb támadás

2001. szeptember 11. úgy vonult be az emberiség történetébe, mint a nyugati civilizáció ellen elkövetett legnagyobb és legvakmerőbb terrortámadás

9/11 - A dátum, amikor a katasztrófa történt, és 911 - a szám, ami Amerikában a segélyhívó is.

A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai kártyavárként omlottak össze, miután két eltérített Boeing 767-es repülőgép beléjük csapódott.
Ezzel egy időben egy harmadik gép Washingtonban a Pentagonnak repült, és súlyosan megrongálta az USA fegyveres erejének irányító központját.

Ugyanazon a reggelen egy negyedik gép is felszállt, ám a pennsylvaniai Sharksville közelében, 150 mérföldre Washingtontól lezuhant. Nem érte el azt a célt, ahova az eltérítők vezetni kívánták. Ez volt a United 93-as, aminek feltételezett célpontja a Fehér Ház lehetett.

A becslések szerint ezen a napon kb. háromezer ember vesztette életét. Közülük 2800-an a Világkereskedelmi Központ romjai alatt, 184-en a Pentagonnál, és 40 fő a lezuhant gépen.

A fotók, és filmfelvételek bejárták a világot. A teljes emberiség megdöbbent a hírek hallatán azon, hogy több ezer ártatlan embert öltek meg szándékosan pillanatok alatt.
A New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadás megváltoztatta az világ közvéleményének terrorizmusról alkotott képét. Az ikertornyok elleni támadás a nemzetközi terrorizmus jelképévé vált, ezért az épületek helyére méltó emlékművet terveztek a város vezetői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.