Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 10. 05:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tíz év fegyházra ítéltek egy beteg feleségét kihűlni hagyó férfit

Tíz év fegyházra ítéltek egy beteg feleségét kihűlni hagyó férfit

Emberölés bűntette miatt nem jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2016-ban beteg feleségét nem gondozta megfelelően és szobáját sem fűtötte.

Az asszony később a kórházban életét vesztette.

Sörös László, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a házaspár a nyíregyházi családi házukban élt, a beteg nő 2016 novemberétől az ágyból sem tudott felkelni. A férj italozó életmódja és házastársa sorsa iránti közömbössége miatt még felesége szobáját sem fűtötte annak ellenére, hogy volt tüzelőjük.

A tényállás szerint 2016. december 19-én a kinti fagypont körüli hőmérséklet ellenére sem volt befűtve a szobában. A vádlott délután vette észre felesége szokásosnál is rosszabb állapotát, ezért - szomszédja felszólítására - mentőt hívott. A mentőápolók az asszonyt rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták, megpróbálták melegíteni és újraéleszteni, kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére a nő kihűlés és szívelégtelenség miatt még aznap meghalt.

A vádlott és védő enyhítés miatt jelentett be fellebbezést, az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.