Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Február 01. 12:55, szerda | Helyi önkormányzati

Testületi ülés Oroszlányban

Testületi ülés Oroszlányban

Sokkal többen kérhetnek ezentúl lakbértámogatást a nem önkormányzati bérlakásban élő nyugdíjasok, és gyermeket nevelő szülők közül, mert módosult a helyi szabályozás.

42750 Ft-ról 71250 Ft-ra emelték az egy főre eső jövedelemhatárt, amely összegig a támogatást igényelni lehet, és 900 Ft-ra a négyzetméterenként adható összeget (komfortos lakás esetében 700 Ft-ra.) A lakbértámogatás mértéke az elismert lakásnagyság után számított lakbér 50 %-a.
A város értékesíti a volt Sajó-varroda épületét, közel harmincmillió forintért. Ezzel megnyugtatóan rendeződhet az épület sorsa. A vásárló, egy vállalkozó nem zajos tevékenységet végez, és nem terheli meg az utakat sem jelentős szállítmányozással. Az önkormányzat pályázatot nyújt be belterületi útjainak fejlesztésére, a Mindszenti út – Szent Borbála út nyomvonalon. Lejár a temető üzemeltetésére kötött szerződés, az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki az új megállapodás megkötésére.
Az új állatvédelmi törvénnyel összhangban az önkormányzat az idei évben ebösszeírást tart, és – egyszeri lehetőségként – ingyen biztosítja a kutyák chippel való ellátását, összesen nyolcmillió forintos költséggel. Bár ebadót (ebrendészeti hozzájárulást) idén nem vezet be a város, de jövőre megfontolja azok esetében, akik nem veszik igénybe a chip beültetést és az összeírást. A testület zárt ülésen döntött víziközmű üzemeltetésére szolgáló részvénytársaság alapításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 15:25, csütörtök | Életmód

Brassó közelében rehabilitációs központ épül a romániai \"problémás medvék\" számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

2024. Május 23. 15:24, csütörtök | Bulvár

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly, ami az elmúlt három év alatt 21,5 százalékos növekedés - közölte az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentése az MTI-vel csütörtökön.

2024. Május 23. 15:23, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország jól példázza, hogy milyen előnyökkel jár a kelet-nyugati együttműködés

Magyarország kiváló példája annak, hogy milyen előnyökkel jár a Kelet és Nyugat közti együttműködés, és hazánk ebben a folyamatban a jövőben is szeretne az élen járni

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak