Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Június 29. 00:00, vasárnap | Helyi

Térségi találkozó: gasztronómiai, kulturális és sportos program közösen

Térségi találkozó: gasztronómiai, kulturális és sportos program közösen

Második alkalommal ültek össze A Vértes Agorája kamaratermében Tatabánya térségének kulturális szakemberei

A találkozó a jelenlévők tapasztalatcseréjével kezdődött, majd konkrét programokról nyújtottak tájékoztatást azok felelősei.
Kiderült, 2014. szeptember 13-án, a IX. Faszén Fesztiválra a térség és a megye csapatait is várják, abban bízva, hogy a települések specialitásaival színesítik majd az előreláthatóan rendkívül tarka ételpalettát.
Egy héttel később, 2014. szeptember 20-án az I. Kulturális Piac lehetőséget teremt Tatabánya város és a megye kulturális intézményeinek, művészeti csoportjainak, közösségeinek a bemutatkozásra. A program színes, mozgalmas, újszerű megjelenést kínál minden kultúra fogyasztónak, felhasználónak és szervezőnek.
Ugyanezen a napon a Nemzeti Művelődési Intézet A Vértes Agorájával együttműködésben rendezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Módszertani Roadshow első állomását. A kezdeményezés célja a helyi értékekre, erőforrásokra, érdeklődési körre, ötletekre építve helyi közösségi kezdeményezések (művészet, kézművesség, szabadidő, hagyományőrzés, kreatív ipar stb. területeken) megismertetése, segítése.
A mozgalmas szeptember 24-én a Tatabányai, 25-én pedig a Tarjáni Tehetségválasztóval folytatódik. Mindekét helyszínen 10-10 sport- és művészeti ágban próbálhatják ki magukat a résztvevők, hogy kiderítsék, megerősítsék, mi áll igazán közel hozzájuk.
Az ülésen szóba kerültek további, a második félévet érintő programok és tervek is: ezek között a szomori Nyáresti vetítések, a Tarjáni Zenei Fesztivál, a Módszertani Roadshow további állomásai, a Jövőkép Műhely és a térség Facebook oldalának fejlesztése, tartalombővítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya