Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 22. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Tenisz: Murray nyerte meg a cincinnati tornát, Djokovics feladta a döntőt

Tenisz: Murray nyerte meg a cincinnati tornát, Djokovics feladta a döntőt

Andy Murray győzelmével zárult a kemény pályás cincinnati ATP-tenisztorna.

A brit teniszező 6:4, 3:0-ra vezetett a fináléban a szerb Novak Djokovics ellen, mikor az egész szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtó délszláv játékos vállfájdalmai miatt feladta a döntőt.

 

Nem a döntő hozta a nagy izgalmakat Cincinnatiben: a Western & Southern Open fináléját Andy Murray úgy nyerte meg, hogy Novak Djokovicsnak két ellenfele is volt a pályán: Murray és saját fájó válla.

Djokovics már az első szettben is végig szenvedett: a szerb játékos húsz ki nem kényszerített hibát ütött, láthatóan zavarta sérülése – ez semmi jót nem ígért a számára.

A világranglista-vezető ápolást kért a játszma befejezése után, de ez sem segített: Djokovicsnak 72 perc után elég volt a szenvedésből, feladta, ezzel megszakadt tizenhat mérkőzéses győzelmi sorozata, éves mérlege pedig 57–2-re módosult. Ez volt Djokovics első kemény pályás veresége a 2011-es évben.

Murray másodszor nyert 2011-ben ATP-tornát (Djokovicsnak ez lehetett volna a 10. sikere), egyben ez a brit játékos második cincinnati sikere is – 2008-ban is Djokovics ellen győzött.

„Az első szett vége felé már lassabb szervákat ütött, érezhető volt, hogy nehéz lesz ez így neki. Van, mikor a játék bemelegít, és jobb lesz a sérülés, de van, mikor csak romlik a helyzet, most is ez történhetett. Megpróbáltam csak a játékra koncentrálni" – mondta Murray a BBC-nek.

A nőknél az orosz Marija Sarapova nyerte meg a tornát, miután közel háromórás, nagyon kiélezett mérkőzésen 4:6, 7:6, 6:3-ra diadalmaskodott a szerb Jelena Jankovics ellen.

Az első játszmában előbb Sarapova kapta el a ritmust: brékelőnnyel vezetett, 4:1 is volt neki, ekkor viszont mintha elvágták volna – Jankovics összekapta magát és zsinórban öt játékot nyerve begyűjtötte a szettet.

Sarapova rossz sorozata a második játszma elején is tartott (2:0-ra elhúzott a nyolc nyertes játékból álló szériánál tartó Jankovics), de az orosz teniszezőnő felállt a padlóról, mielőtt elment volna végleg a meccs. Utolérte Jankovicsot, kevesebb hibával játszott, 4:5-nél és 5:6-nál is sikeresen szervált a mérkőzésben maradásért, ezzel pedig kiharcolta a rövidítést. Ebben 3–3-ig haladt együtt a két finalista, majd Jankovics egymás után háromszor hibázott, így Sarapova három szettlabdához jutott. Ekkor jött a negyedik hiba (Jankovics „megzörgette a hálót"), 7–3 a rövidítésben az orosznak, döntő játszma következett.

Jankovics rögtön elvette ellenfele szerváját, de Sarapova egyből visszabrékelt, aztán ezt a „mutatványt" 3:3-ig megismételték még kétszer – hat játék, hat elvesztett adogatás! A brékek sorából Sarapovának lett elege, aki nullára hozta a szerváját, ezzel 4:3-ra vezetett. Óriási játék következett, melynek végén Jankovics negyedszer is elbukta az adogatását, miután kritikus helyzetben két kettős hibát ütött - 5:3 Sarapovának, nagyon az orosznak állt a meccs.

Sarapova igen jó első szervákkal indított (akkor nem is volt gondja, mikor ezek bejöttek), majd 30:30-nál egy Jankovics-hiba is megsegítette. A szerb ütött még egy széleset, ezzel lett vége: Sarapova rendkívül izgalmas csatában győzött, 24. alkalommal diadalmaskodva egyesben egy WTA-tornán.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.