Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 17. 09:52, hétfő | Helyi

Telt ház a Freddie Mercury emlékkoncerten Tatabányán

Telt ház a Freddie Mercury emlékkoncerten Tatabányán

100 előadó közreműködésével teltházas Freddie Mercury emlékkoncert volt október 14-én Tatabányán A Vértes Agorájában.

14 éves előadótól korban felfelé minden generáció belépett a produkciók sorába. Az apropót az szolgáltatta, Freddie Mercury a Queen zenekarral 30 éve lépett fel Budapesten, ezen kívül születésének 70. évfordulója is kapcsolódik az eseményhez. A Magyar Queen Rajongók Klubja a rendezvény partnereként egynapos kivételes emlékkiállítást is rendezett a Vértes Agorájában.
A Vértes Agorája és a Peron Music Alapítvány három éve új programot indított, amelynek középpontjában a nagy zenei legendák és alkotásaik állnak. Első alkalommal a Nirvana énekese Kurt Cobain került a fókuszba, majd tavaly egy emlékezetes John Lennon emlékkoncertre került sor. Minden alkalommal elsősorban a helyi előadók vállalkoztak arra, hogy a legendák dalai újra feléledjenek. A mostani Freddie Mercury emlékkoncerten Andrásfay Endre, a Magyar Queen Rajongók Klubja elnöke a dalokhoz fűzött történeteket.


A legendás előadó dalait a tatabányai Black Jack zenekar, az Oklahoma Country Band, valamint a Pure Basic zenekar tolmácsolta új felfogásban. A műsorban szerepet vállalt Szeimann Zsuzsanna vezényletével az Árpád Gimnázium Kórusa és a Bárdos Lajos Vegyeskar diákzenészek kíséretével. A tavaszi szél című dal közönséggel való közös éneklése mellett a Bohém rapszódia 80 énekhangra komponált változata volt programjukban. Az emlékest fináléjában Pintácsi Viktória és Krisz Rudolf hozta a népszerű dalokat, amelyben a tizenéves Gerencsér Patrik gitáron, Pintácsi-Farkas Viktor énekkel közreműködött.
A programot Cserteg István, az est rendezője azzal zárta, hogy folytatódik a zenei ikonok emlékestje jövőre. Javaslatokat, ötleteket várnak a téma iránt érdeklődőktől. A helyi tehetségek bevonása a programba nagyon jelentős küldetése a sorozatnak, így továbbra is arra törekszenek a szervezők, hogy többségében megyei előadók kapjanak szerepet az emlékkoncertek sorában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya