Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Február 02. 08:53, csütörtök | Helyi

Támogató adóhatóság 2017-ben

Támogató adóhatóság 2017-ben

Az adóhatóság 2017-ben is folytatja az adózókat támogató eljárásokat, melynek során a NAV belső adatai és a beadott bevallások közötti eltérésekre büntetés helyett előbb figyelmeztetik az érintettet - mondta el NAV Komárom-Esztergom megyei igazgatója szerdán Tatabányán, a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián.

Dr. Szerencsés László a KEMKIK elnöke elmondta, a kamara hagyományteremtő módon, minden év elején meghívja a NAV szakembereit, hogy ismertessék az adójogszabályok változásait. A kamara egyik leginkább pezsgő életű kezdeményezése „A Könyvelők Klubja”, ez is mutatja, hogy az adóhatóság és a könyvelők közötti párbeszédre van igény.

„Azért vállaltuk fel, mind a Könyvelők Klubját, mind az adófórumok szervezését Esztergomban és Tatabányán, hogy jó viszony alakuljon ki a két terület képviselői között és lehetővé tegyük, hogy a gazdasági élet szereplői közül minél többen a szabályokat betartva, jogkövető módon tegyenek eleget adófizetési kötelezettségüknek” - fogalmazott dr. Szerencsés László.

Dr. Ladosné Kelemen Éva, a NAV megyei elnöke kiemelte; a támogató eljárás során az adózók a vélhetően figyelmetlenségből adódó hibákat bírság és késedelmi pótlék nélkül kijavíthatják, kötelezettségeiket önrevízió során rendezhetik.

Az elnök asszony szólt arról is, hogy 2017-től négy és fél millió magánszemély adóbevallását a NAV készíti el, ez megyénkben 140 ezer embert érint, az őstermelők és az egyéni vállalkozók kivételével. A hatóság március 16-tól postázza az általa összeállított bevallás-tervezeteket, akinek van ügyfélkapuja, az elektronikusan kapja meg az okmányt.

Dr. Ladosné Kelemen Éva elmondta, aki érintett, annak márciusig érdemes ügyfélkapu nyitni, mert nemcsak az adóbevallás, de számos más ügy is egyszerűen, várakozás, sorban állás nélkül intézhető elektronikusan. Az ügyfélkapuhoz a kormányhivatalt kell felkeresni, ott egy felhasználónevet és egy e-mail címet kell megadni. Az ügyfélkapu megnyitása után a tulajdonos egy egyszer használatos jelszót kap a fiókjához, melyet öt napon belül meg kell változtatnia.

A fórum részvevői három ismertetőt hallgathattak meg, melynek témái: személyi jövedelemadó és járulékok, ART, illeték, KATA és KIVA. A témákról Harmat Ferencné osztályvezető, Nemesné Mészáros Erika ügyfélszolgálati kiemelt főreferens és Wünsch József ügyfélszolgálati kiemelt referens tartott előadást. Az esztergomi térség vállalkozói, könyvelői és érdeklődői csütörtökön vehetnek részt a fórumon, tíz órától a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya