Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 22. 03:27, szerda | Helyi

Átadták a Samsung Chemical gyárát Tatabányán

Átadták a Samsung Chemical gyárát Tatabányán

A Samsung Magyarországon nyitotta első európai gyárát és azóta a kezdeti 10 millió dollárról 4,3 milliárd dollárra növelte itteni bevételét. A gödi, jászfényszarui és szigetszentmiklósi gyárak több ezer embernek adnak már munkát.

A dél koreai vállalat három hektáros területet vásárolt a Tatabánya és Környe határában lévő ipari parkban és itt építette fel 7000 négyzetméteres üzemcsarnokát. A  Samsung Chemical tatabányai üzeme műanyag granulátumot gyárt, mely későbbi késztermékek alapanyaga. A beruházás értékét a vállalat nem közölte, de a területen felállított információs tábla szerint a gyár létesítését az Európai Unió és a magyar állam együttesen 224 millió forinttal támogatta. Az üzemben évente 20.000 tonna műanyag alapanyagot állítanak elő, melyet különféle elektronikai és autóipari alkatrészek (autók, LCD képernyők, telefonok stb.) előállításához használnak majd fel - mondta el a megnyitón Baek Hwang, a Samsung Samsung Cheil Industries vezérigazgatója.

Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a nagyszámú meghívott vendéget. Beszédében kiemelte, hogy egy világvállalat költözött Tatabányára, mely mutatja, hogy az ipari park fejlődése töretlen és az a folyamatos infrastrukturális fejlesztés, amelyet a város biztosít a beruházóknak megfelelő hátteret biztosít a termeléshez.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya