Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 09. 09:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szeptember közepéig várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Szeptember közepéig várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Szeptember közepéig várja az adományokat a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű országos segélyprogramja.

Tizedik éve indították útjára az iskolakezdést segítő programot, amellyel évente mintegy 10 ezer gyermeket tudnak támogatni - hangsúlyozta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az akciót a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal, valamint a Karitász honlapján online lehet támogatni, emellett a központi bankszámlán "iskolakezdés" megnevezéssel is várják az adományokat - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából 100 kárpátaljai és vajdasági első osztályos gyermekhez is eljuttatnak tanszereket és iskolatáskákat.

Kiemelte, hogy egy hívás egy színesceruza-készletet, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás 100 gyermek támogatását jelenti. Emellett jó állapotú tárgyi adományokkal, például iskolatáskákkal is lehet segíteni a gyerekeknek. A szervezet célja, hogy az országos összefogással évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

Hangsúlyozta: az iskolakezdéshez szükséges adományokra mindig nagy szükség van, különösen a nagycsaládoknál, ahol a több gyerek beiskolázása jelentős kiadással jár. A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.