Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 21. 13:42, péntek | Helyi

Szabadtéri fitneszpark Tatabányán

Szabadtéri fitneszpark Tatabányán

Péntek délelőtt átadták a Csónakázó-tónál kialakított szabadtéri mini fitneszparkot

Az eredményes, hasznos munkavégzéshez elengedhetetlen az egészséges életmód, amelynek egyik feltétele, hogy szabadidőnkben minél többet sportoljunk, mozogjunk – hangsúlyozta Schmidt Csaba a sárberki Csónakázó-tónál most kialakított mini-fitneszparknál.
A városvezető polgármesteri keretéből 1,2 millió forintot biztosított a fitneszeszközök megvásárlásához és elhelyezéséhez. Schmidt Csaba elmondta, hogy az egészségmegőrzés minden magáért és családjáért felelősen gondolkozó ember „kötelessége”. Ehhez pedig szükség van rekreációra, ami nem más, mint az ember szervezetének mindennapos megújulása, fizikai, pszichikai, szellemi felfrissülése, egészségének megőrzése, s így életminőségének javítása. Schmidt Csaba ezzel kapcsolatban ismertette, hogy finiséhez érkezett az „Egészséges Tatabányáért” Program kidolgozása, melynek többek közötti célja az egészséges életmód, a mozgás, az egészséges táplálkozás, a betegségmegelőzés népszerűsítése és segítése.
A polgármestertől megtudtuk, hogy a négy darab eszközből álló mini fitneszpark kialakításának helyszíne azért a Csónakázó-tó partja, mert itt szinte minden évszakban találkozni futó, kerékpározó, sétáló, egyszóval mozgást kedvelő tatabányaival, akik bizonyára kedvet kapnak a fitneszeszközök használatára is. A helyszínen az is kiderült, hogy a szabadtéri fitneszgépek használata egyetlen korosztálynak sem jelent nehézséget.
Schmidt Csaba szólt arról is, hogy a lakossági szabadidősport területén több olyan hagyományos, kiemelkedő és sikeres esemény van. Ilyen a Kihívás Napja, az Olimpiai Ötpróba, a Panoráma Futás, a lakótelepi-, városrészi sportnapok, a városi bajnokságok például labdarúgásban, tekében, asztaliteniszben. Hozzátette: folytatni kell a közterületeken található, mozgásos cselekvésre ösztönző eszközök, létesítmények felújítását, fejlesztését a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya