Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 04. 14:15, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Sérült a slag? A csőjavító szalag segíthet!

Sérült a slag? A csőjavító szalag segíthet!

A nyári melegben rengeteget locsolunk, és az igazi hőség még csak alig kezdődött el.

A slag életbevágóan fontos lehet a kertápolásban, de ha sérül, akkor sem kell eldobni, mert a csőjavító szalag segítségével könnyedén megjavíthatod.

A kertbolondok egyik fő nyári elfoglaltsága a locsolás. Ahogy melegszenek a nyarak, úgy lesz egyre nagyobb szükség a mesterséges vízpótlásra, mert a természetes csapadék mennyisége is drasztikusan csökken. Egy-egy nagyobb kertben a slagot sokat kell mozgatni, ami óhatatlanul is a csövek sérülésével jár. Régen csak szigetelőszalag volt, ami igen kis mértékben vízálló csak, ezért ideiglenesen is silány megoldást jelentett. Ma már azonban elérhető jó minőségű csőjavító szalag is, aminek segítségével végleges megoldást lehet találni a csöpögő, spriccelő slagok problémájára.

Mi az a csőjavító szalag?

A csőjavító szalag egy kimondottan vizes környezetre optimalizált ragasztószalag, amit azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy csövek, tömlők repedéseit, lyukait javítsa. A ragasztóréteg hordozóanyaga olyan erős, hogy a slag sokszori áthelyezésekor sem sérül vagy szakad meg, maga a ragasztóanyag pedig nem oldódik víz hatására, így tartósan tapad akkor is, ha közvetlenül éri víz vagy a csőből, vagy pedig a nedves talajról, fűről.

Ebből látszik, hogy a csőjavító szalag egy minőségi termék, és ennek megfelelően az ára is kicsit magasabb, mint egy sima szigetelőszalag. Megéri azonban beruházni rá, mert egy tekercs nagyon sokáig elég és a normál szigetelőszalagokkal ellentétben ezek a vizes környezetre optimalizált szigetelőszalagok valóban tartós megoldást kínálnak a slag javítására.

Ha nagy a sérülés

Az is előfordulhat, hogy teljesen eltörik a cső. Ilyen esetben is lehet kísérletezni a csőjavító szalag használatával, mert rendkívül erős tartása van, de ha ez nem működik, akkor se dobjuk el a slagot. Ha már nagy felületen keletkezett sérülés, akkor érdemes szétvágni a tömlőt és toldást behelyezni. Ezt a toldást be kell csúsztatni a tömlő két szárába és bilinccsel rászorítani, ami egy gyors és egyszerű művelet, viszont érdemes figyelni rá, hogy alaposan húzzuk meg a bilincset, mert itt tömítés nincs és a víz könnyen utat talál magának.

Ha mégis ereszt egy kicsit a toldás, ennek megállítására és leszigetelésére is megoldást nyújthat a csőjavító szalag használata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.