Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. November 06. 13:09, szerda | Helyi

PénzSztár vetélkedő középiskolásoknak Komárom-Esztergom megyében is

PénzSztár vetélkedő középiskolásoknak Komárom-Esztergom megyében is

Országszerte összesen 100 négyfős, középiskolásokból álló csapat méri össze a tudását Budapesten és a 19 megyében

A verseny során dől el,melyik 28 csapat kerülhet be a PénzSztár című, Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny regionális középdöntőibe. Komárom-Esztergom megyében összesen 12 középiskola 36 csapata nevezett a versenyre, közülük az internetes előselejtezők eredményei alapján a legjobb öt mérkőzhet meg csütörtökön délután Tatabányán, az Árpád Hotelben (Tatabánya, Fő tér 20.) megrendezendő megyei fordulóban, ahol a zsűri elnöke Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója lesz.
Magyarországon újszerű kezdeményezéssel rukkol elő idén az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, a Takarékbank és az OTIVA. Arra invitálják az ország összes középiskolását, hogy mérjék le, mit tudnak a pénzügyekről, a gazdaságról. A szervezők nem kifejezetten a gazdasági alapképzésben részesülő középiskolásokat hívják versenyre, hanem mindenkit, hiszen a cél: lemérni az általános pénzügyi, gazdasági műveltséget.
A versenyt szervező TAS-11 Kft. és a 10 támogató cég várakozásait felülmúlta a jelentkezők száma: a vetélkedőre regisztrált 1120 csapat közül 950 elindult és 895 sikeresen be is fejezte az októberben megrendezett, többfordulós internetes előselejtezőt. Ennek eredményeként most 100 csapat küzdhet tovább a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért.
A Budapesten és a 19 megyében egyaránt 5–5 csapat részvételével november 7-én megrendezendő megyei fordulóban mindenhol egyszerre folyik a verseny, teljesen azonos feladatokkal. A zsűrinek nincs lehetősége szubjektív ítéletre, ilyen feladatok nem szerepelnek ebben a fordulóban. A játék során szerzett pontszám alapján a budapesti és a megyei győztesek, vagyis összesen húsz csapat biztosan bekerül a regionális középdöntőbe. Rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3–3 megye legjobb második helyezettje, valamint a Közép-magyarországi régióból a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett csatlakozik a mezőnyhöz. Összesen tehát 28 csapat jut be a regionális középdöntőkbe.
A verseny tisztaságáért minden helyszínen háromfős zsűri felel, amelynek elnökei a pénzügyi-gazdasági élet neves szereplői – Komárom-Esztergom megyében Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója.
Az eredményeket a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner Eduline oldalán (www.eduline.hu) lehet nyomon követni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya