Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 07. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Országos tiszti főorvos: Egyre nagyobb az esély a koronavírus-megfertőződésre

Országos tiszti főorvos: Egyre nagyobb az esély a koronavírus-megfertőződésre

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - írja a hirado.hu az operatív törzs keddi sajtótájékoztatója után.

Egyre nagyobb az esély a megfertőződésre

„Gyászos nap után vagyunk, kilencen haltak meg az elmúlt 24 órában. Így már 47-en hunytak el a koronavírus szövődményeinek következtében” – kezdte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját.

Kitért rá, hogy emelkedett a fertőzöttek száma, de egyúttal több gyógyult hagyhatta el a kórházakat. A mintavételek és laboratóriumi vizsgálatok száma is emelkedik.

„A fertőződés terjedése miatt egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély arra, hogy megbetegedjen, illetve tovább adja a betegséget. Ezért fokozottan tartsuk be a korábban életbe lépett rendszabályokat, korlátozó intézkedéseket. A fertőződés útjának elvágása a cél” – hangsúlyozta.

Budapest helyzetére külön is felhívta a figyelmet az országos tiszti főorvos, mert mint mondta, egyértelműen a fővárosra koncentrálódik a fertőzöttek tömege. Ha Pest megyét is belevesszük az összes beteg több mint 60 százaléka itt található.
A vírus azonban az egész országban jelen van, mindenhonnan regisztráltak fertőzöttet – emelte ki.

Újabb kórházak kapnak védőeszközöket

Kiss Róbert alezredes a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a kormány jelentős összeget, 663 milliárd forint keretet különített el a járvány elleni védekezésre. Ennek keretében érkeznek védőeszközök Magyarországra.

Az egészségügyi eszközökből pedig a kinevezett kórházparancsnokok készletezései alapján kapnak a kórházak. Kedden újabb kilenc kórházba jutnak el védőeszközöket, köztük sebészeti szájmaszkok, orvosi maszkok, védőruházatok és védőszemüvegek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére