Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 07. 11:48, csütörtök | Helyi sport

Nyílt Ifjúsági Öttusa EB lesz Tatabányán és Tatán

Nyílt Ifjúsági Öttusa EB lesz Tatabányán és Tatán

A július 12-én kezdődő versenyek úszóversenyeit a tatabányai Gyémánt fürdőben rendezik, míg a többi szám a a tatai Edzőtáborban kerül megrendezésre.

A versenyen összesen 21 ország 170 versenyzője egyéni, csapat és váltóverseny formájában méri össze tudását. A magyarok hagyományosan jó teljesítményt nyújtanak a sportágban, mondta el a városházi sajtótájékoztatón Lang Erzsébet, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára. Michl József polgármester bejelentette: Tata örömmel várja a sportolókat. A sportvetélkedés mellett egy napon Tatával ismerkednek a fiatalok, bejárják a város nevezetes helyeit.

Az öttusában szerepel az úszás, lövészet, vívás, lovaglás, futás, ám a junioroknál nincs lovaglás. Népszerű viszont a kombinált számnak nevezett lövészettel ötvözött futás, amely látványos és izgalmas, mondta el Pécsi Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség szakmai vezetője. Korponai István magyar csapatvezető beszámolt a tatai helyszínen zajló ifjúsági EB egyik sajátosságáról: az Európán kívüli Egyiptom ifjú öttusázói is neveztek, s engedéllyel méretik meg magukat a kontinens nemzetközi mezőnyében.

A fotón: Lang Erzsébet a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára, Korponai István csapatvezető és Michl József Tata Város polgármestere a magyar válogatott versenyzőkkel

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.