Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 03. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Létrejött megállapodás a korábbi kollektív szerződésnél jóval takarékosabb, ugyanakkor a BKV dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait biztosítja.

A béren kívüli juttatások azonban csökkennek, ami mintegy évi 5 milliárd forint megtakarítást eredményez a BKV gazdálkodásában, melyet más intézkedésekkel tovább növelnek.

A Fővárosi Önkormányzat a mai megállapodással minden, a kormány felé tett vállalását teljesítette, hiszen a Közgyűlés a költségvetés elfogadásával szerdán az 1+1 forint elve alapján folytatott tárgyaláson megígért támogatásokról döntött, a vállalt megtakarításokat pedig máris teljesítették. A döntések és a megállapodás nyomán mára minden olyan körülmény elhárult, mely eddig akadályát jelenthette a 32 milliárd forint normatív költségvetési támogatás folyósításának, a zárolás feloldásának.

A BKV fizetésképtelenségének elkerüléséhez a legfontosabb feladat a 2003 és 2009 között az elődök által felvett 78 milliárd forint adósság áprilisig esedékes 40 milliárd forintos részének törlesztése. Ennek érdekében ma és hétfőn a BKV-t finanszírozó összes bank vezetőivel tárgyalást folytattak, melynek célja a hitelek átütemezése. Ehhez azonban állami garanciavállalás szükséges.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.