Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Növényi zsírral hamisított tejport találtak az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak megyei kormányhivatalnokai a közelmúltban. A hamis tejporok nem mérgezőek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megkeresése alapján, június végén országos, kiemelt tejporellenőrzést rendelt el, aminek keretében növényi zsírral hamisított tejport találtak. A Csehországból és Lengyelországból származó 5 és 25 kg-os kiszerelésű tételek csak tovább-felhasználókhoz kerültek, kiskereskedelmi forgalomban azokat nem árulták.

A termék jelölése jogszabálysértő, megtéveszti felhasználóját, azonban élelmiszer-biztonsági kockázatot nem jelent. Az illetékes kormányhivatalok megtették a szükséges intézkedéseket, így az első magyarországi forgalomba hozókat - Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó - arra kötelezték, hogy az egész országból vonják ki a kifogásolt árut. A Várda-Impex Kft. nem működik együtt a hatósággal, nem vonta ki a forgalomból az érintett tételeket, ezért a cég ellen a hatóság büntető eljárást kezdeményez.

A megyei kormányhivatalok szakemberei megkezdték az érintett tételek felderítését az élelmiszer-vállalkozóknál. Az MSZH felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét arra, hogy az élelmiszer-hamisítás miatt a termékeket ne használják fel, azokat vagy szállítsák vissza a forgalmazónak vagy gondoskodjanak ártalmatlanításukról, megsemmisítésükről. (rá)

HavariaPress

Címkék: tejpor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára