Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Augusztus 16. 11:13, kedd | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Nagy sikerrel zárult a II. Grundfos – Tatabánya Kupa

Nagy sikerrel zárult a II. Grundfos – Tatabánya Kupa

Vasárnap este, fantasztikus hangulatban ért véget a II. Grundfos – Tatabánya Kupa.

A Földi Imre Sportcsarnokban zúgott a taps az eredményhirdetésnél. Nem csak a hazai fiúkat tapsolta meg a lelkes közönség, hanem mind a négy résztvevő együttest.
 

A tornát a dán Bjerringbro-Silkeborg nyerte. Második lett a francia Chambery, harmadik a spanyol Naturhouse La Rioja, negyedik pedig a Tatabánya Carbonex.

A torna gólkirálya, a tatabányai válogatott szélső, Harsányi Gergely lett, 17 találattal. Az Antalóczy Alfréd emlékdíjat, a házigazdák csapatkapitánya, Ivo Diaz vehette át.

A három nap eredményei:
La Rioja – Bjerringbro - Silkeborg 27 - 28 (12 - 13)
Chambéry–Tatabánya Carbonex 27 - 26 (12 - 14)
Chambéry – Bjerrinbro - Silkeborg 28 - 29 (15 - 12)
La Rioja – Tatabánya - Carbonex 27 - 23 (11 - 10)
Chambéry – La Rioja 23 – 19 (9 – 13)
Bjerringbro – Silkeborg – Tatabánya Carbonex 32 - 26 (13 - 15)

A torna mind a hat mérkőzése magas színvonalú volt, jó hangulattal. A csapatok úgy indultak el a mérkőzés után a Földi Imre Sportcsarnokból, hogy jövőre, a harmadik Grundfos Kupán is szeretnének részt venni.

Török László, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgató: - Nagyon jó érzés. Szerintem sikerült másodszor is egy nagyon jó tornát szerveznünk. Hangulatos, magas színvonalú, jó kupa volt, szerintem. Én itt voltam majdnem minden mérkőzésen, nagyon élveztem. Remélem, hogy jövőre is meg tudjuk szervezni.

Németh Zoltán, főszervező, Tatabánya Kézilabda Kft. ügyvezető: - Nagyon élveztem ezt a tornát. étfőtől ezerrel készülünk a bajnokságra. Szerintem szenzációs mérkőzések voltak. Látjuk, hogy hol tartunk. Sokat kell ebből tanulnunk és fejlődni. Már nem csak a harmadik Grundfos Kupáról beszélgettünk, hanem arról is, hogy hogyan fogunk kinézni, amikor már a tízediket szervezzük.

Marosi László, elnök, Tatabánya Kézilabda Club: - Rengeteget tanulhattak a játékosaink. Nem csak csapatként, hanem egyénileg is. Szerintem jó volt a hangulat a csarnokban és környékén. Az ellenfelek maximálisan elégedettek voltak a körülményekkel. Köszönet a Grundfosnak, hogy lehetővé tette, hogy ezt a tornát megszervezhettük. Bízom benne, hogy lesz harmadik alkalom is.
Debre Viktor, vezetőedző, Tatabánya Carbonex KC: - Jó, hogy vége lett. A három nap nagyon megterhelő volt. Ez már egy olyan szint, amit nehezen bírtunk. De azt gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk. Ilyen jó csapatok ellen sem játszottunk rosszul. Az bíztató, hogy vannak olyan játékosaink, akik már most jó formában vannak. Gondolok itt az idősebbekre. Mindenképpen jó, hogy Ivo Diaz és Harsányi Gergely már most jó formában vannak. A többieknek pedig igyekezniük kell. Remélem, hogy néhány dolgot el is lestek. Azt tudomásul kell vennünk, hogy ezek a csapatok nagyon jók. A lelátón és a padon is nagyon jó játékosaik voltak. A végére mindig elfáradtunk. A mérkőzéseinket mindig a második félidőben veszítettük el. Voltak olyan pillanatok, amikor szegények már lépni is alig tudtak. Szerintem jó torna volt, a tatabányai fiúk pedig tisztességgel helytálltak.

Harsányi Gergely, a torna gólkirálya: - Örülök neki, hogy gólkirály lettem, de természetesen nem ez volt a legfontosabb. A cél az volt, hogy tapasztalatot szerezzünk, ezektől a csapatoktól. Azt gondolom, hogy a célját maximálisan elérte ez a torna. Szerintem minden meccs nemzetközi hőfokú volt. Bár mi hamarabb elfáradtunk, de azt gondolom, hogy meccsenként 45 percet sikerült magas hőfokon kézilabdáznunk. Nagyon örülök, hogy a vezetőinknek már másodszorra is sikerült megszervezniük. Remélem hagyomány lesz belőle. 

Fotók: Varga Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.