Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Június 27. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn hivatalában fogadta Christopher Hesst, az Eaton Corporation globális közkapcsolati alelnökét, valamint Eamonn Hughest, a Johnson Controls vállalati pénzügyekért felelős alelnökét - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyeztetésen a felek áttekintették a magyar gazdaság és a magyar ipar előtt álló kihívásokat és aktuális folyamatokat, a globális minimumadó kérdéskörét, valamint a potenciális, jövőbeli üzleti befektetési lehetőségeket.

Az Eaton 2018 óta tagja az Európai Járműipari Gyártók Szövetségének, valamint nagy hangsúlyt fektet az energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos autóipari kutatásokra, mind az elektromos, mind pedig a hagyományos belső égésű járműveket tekintve. Az Eaton Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat a budapesti, BSC Üzleti és Szolgáltató Központban és győri gyártóközpontjukban.

A Johnson Controls Magyarországon 1995 óta van jelen elsősorban a gépészeti automatika rendszerek kivitelezése és az ipari hűtéstechnikai berendezések gyártása és szállítása területén. Nemzetközi anyavállalata 150 országban számít vezető beszállítónak a fűtés-szellőztetés-klimatizálás és épületfelügyeleti automatika rendszerek területén.

A felek megállapították, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín, ezért keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is - olvasható a minisztérium közleményében.

Fotó: mti

Címkék: gazdaság, nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;