Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 23. 20:40, csütörtök | Helyi
Forrás: mti Fotó- Pixabay

Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál lesz a tatabányai színházban

Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál lesz a tatabányai színházban

A határon túli és a vidéki társulatok monodráma és stúdiószínházi darabjaiból válogatott előadásokat láthat a közönség csütörtöktől vasárnapig a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház Most Feszt programsorozatában - tájék

A színház kilencedik alkalommal szervezi meg a programot. A fesztivál keretében 4 monodráma és 4 stúdiószínházi előadást láthatnak az érdeklődők a Jászai Mari Színház Kamaraszínházában és a nagyszínpadra épített nézőtéren
A stúdiószínházi előadásokban a Visszhang (Tandem Színház), a Darázs (Delta Produkció), a Körtükör (KVTársulat) és a Mit csináljak, hogy jobban érezd magad (TÁP Színház) című produkciók szerepelnek.
A monodrámák válogatásában a Shirley Valentine (Jászai Mari Színház, Garázs Színház), a Nagymamával álmodtam (Staféta, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Színműhely Alapítvány), a POKOL (Orlai Produkció, Katona József Színház) és a Szindróma című előadásokat láthatják a nézők.
A fesztivál hagyományait követve a meghívott előadásokat zsűri értékeli, melyben Göttinger Pál rendező, Turbuly Lilla kritikus és Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetője foglalnak helyet. A közönségzsűri tagjait a fesztivál 8 előadásos bérletét megvásárlók közül sorsolják ki.
Az idei fesztivál párhuzamosan zajlik a 10. Színházi Olimpiával, melynek két előadását, a Kassai Állami Színház Liliom és a maribori Szlovén Nemzeti Színház Immaculata című produkcióját a Most Feszthez kapcsolódva mutatják be április 3-án és 6-án Tatabányán.
A fesztivált koncert és gasztronómia program egészíti ki, továbbá a szervezők az előadások után közönségtalálkozóra is várják a nézőket. A rendezvény részletes programja megtalálható a jaszaiszinhaz.hu címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya