Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Március 17. 09:41, péntek | Helyi

Megyei együttműködés ifjúság ügyben

Megyei együttműködés ifjúság ügyben

Az Új Nemzedék Komárom-Esztergom megyében együttműködésre hívta a szakembereket március 14-én.

A fiatalokért, a fiatalokkal - ez a közös gondolata a szociális, kulturális, közösségfejlesztő valamint vidékfejlesztésben és tehetséggondozásban érdekelt szakembereknek. A találkozó fő célja az volt, hogy az évindítón javasolt 50 újdonságból néhány elinduljon a szakmai útján. A korábbi együttműködési területek mellett a fiatalokat szolgáló új, innovatív együttműködési lehetőségek születtek 2017-ben.
Tatabányán a belvárosi Új Nemzedék Közösségi térben a jelenlévő szakemberek programokat dolgoznak ki a generációk együttműködésére, a közösségfejlesztés bővítésére. Az iskolákkal való együttműködésekben rendkívüli osztályfőnöki órák tematikáját bővítik, illetve újszerű megyei ifjúsági közösségi oldal tervezése is elindult.
Cserteg István megyei ifjúságszakmai koordinátor kifejtette:
„Az ifjúsági terület jelenlévő képviselői 2017-nek megfelelően számot vetettek az ifjúsági területen mutatkozó ellentmondásokkal, helyzetekkel, feladatokkal, lehetőségekkel. A szervezetek, intézmények összefogása nélkül lehetetlen a problémák kezelése. Az összefogás ad esélyt arra, hogy törekedjünk a fiatalokkal közös aktivitásra. Ez nagymértékben határozhatja meg önálló és közös eredményeinket is. Komárom-Esztergom megyében a jó gyakorlatok tárháza elég széles. A szakemberek az elmúlt évtizedben nagyon kedvező gyakorlati tapasztalatokat szereztek a partnerség területén.”
2017-18-ban az önkéntességben óriási lépések várhatók a szervezetek részéről. A pedagógusokkal, civil szervezetekkel és intézményekkel nagyon sok közös munka hozhat eredményt. Az ifjúsági terület gazdagítására workshop, konferencia és havi partnerségi találkozó ad lehetőséget.
A februári találkozó félszáz gondolatának elindítására újabb szakmai találkozó lesz áprilisban, amelyen bővülhet a szakmai kör újabb szakemberekkel, intézményekkel, és folytatódik az ötletek programmá varázsolása.
A folyamatosan bővülő együttműködésben többek között részt vesz CSEÖH, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft., a Palmetta Alkotó Műhely, a Civil Információs Centrum, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, a Nemzeti Tehetség Program, a Vértes Agorája, az Új Nemzedék, a Tatai Civil Társulás, a Peron Music Alapítvány, a koppánmonostori Mag-Ház, valamint a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya