Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 09. 09:12, péntek | Helyi

Megújult a Komáromi úti orvosi rendelő

Megújult a Komáromi úti orvosi rendelő

Korszerűsödött a Komáromi utca 45. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelő.

A 150 négyzetméteres épületrész január óta tartó bontási és felújítási munkálatai után szeptembertől egy modern, 21. századi orvosi rendelő fogadja az újvárosi betegeket.

A Komáromi úti rendelővel együtt Tatabányán az elmúlt két év során európai uniós támogatás segítségével 10 háziorvosi szolgálat és 5 védőnői tanácsadó fejlesztése valósult meg. A beruházás során egy teljesen új, a mai kor igényeinek megfelelő felnőtt orvosi rendelő jött létre, ahol nem csak a betegek, hanem az orvosok is modern környezetben érezhetik magukat. Az újvárosiak számára jól megközelíthető helyen lévő rendelőbe számos új, korszerű eszköz, illetve berendezési tárgy került:bútorok, szekrények, orvosi asztalok, székek, vizsgáló ágyak, kartoték szekrények, várótermi padok stb. Ezen kívül számos diagnosztikai eszközzel gazdagodott a rendelő, mint például a defibrillátor, az EKG, az ABPM, az áramlásmérő, az INR meghatározó stb. A modern eszközök segítségével hatékonyabbá válik a betegellátás és gyorsabbá válnak a prevenciós és szűrővizsgálatok eredményei. Az építkezés során orvosi szobák, egy fektető, az asszisztensek munkaszobái, a mozgáskorlátozottak, valamint külön az ügyfelek részére mosdó/WC, a személyzet részére pedig öltöző és vizesblokkok kerültek kialakításra. Az új rendelőt szeptembertől Dr. Molnár Enikő és Dr. Püspöki Gábor háziorvosok veszik birtokba, így összesen két körzet betegellátása zajlik majd a helyszínen.

A projekt összesen bruttó 45,3 millió Forintból, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya