Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 12. 09:26, hétfő | Helyi

Megújul a Millenniumi park és a Csónakázó-tó Tatabányán

Megújul a Millenniumi park és a Csónakázó-tó Tatabányán

A városi egységes parkfelújítási programot folytatva, a nemrég felújított Május 1. park és a Ligeti tó után most a város egyik legkedveltebb parkja, a Csónakázó-tó és környéke születik újjá.

A fejlesztések célja, hogy egy igazi modern, közösségi találkozási ponttá váljon a Csónakázó-tó és környéke, ennek érdekében olyan hiánypótló, a tatabányaiak számára régóta várt szolgáltatásokkal és lehetőségekkel bővül a terület, melyek által a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a maga számára kedvező sportolási, kikapcsolódási lehetőségeket.

Épül egy új kávézó saját terasszal, mely kiváló találkozási, beszélgetési lehetőséget kínál a családok, barátok számára. A kávézó épülete mellett helyet kap a szabadtéri színpad is, illetve piknik-pavilonokat és mosdókat is telepítenek. Kialakításra kerül egy napozó-stég, amely közvetlen közeli pihenési lehetőséget ad a vízparton. Megújul a mára már elhasználódott játszótér, mely egy új híd létrehozásával összekapcsolódik majd a Jubileum parki játszótérrel, biztosítva ezzel a kicsiknek és a nagyobbaknak a szabadabb játszási lehetőséget. Az extrém sport kedvelőire gondolva egy új, nagyobb gördeszkapálya épül, és a kutyás gazdákra tekintettel létrejön egy új, kutyás élménypark is.

A projekt bruttó 859 752 182 Forintból, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya