Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Augusztus 08. 09:43, csütörtök | Helyi

Megpróbált elmenekülni

Megpróbált elmenekülni

Motort loptak, de a járőrök elfogták őket.

Négy motorkerékpárt tulajdonítottak el ismeretlen elkövetők egy motorkereskedésből 2013. augusztus 5-ről 6-ra virradó éjszaka. A tulajdonos nyitáskor fedezte fel a bűncselekményt. Feljelentést tett a rendőrségen. A lopásról a járőrszolgálat is értesült. Az egyenruhások, hogy megtalálják a motorokat és a tolvajokat, különös figyelmet szenteltek a városban közlekedő kétkerekű járműveknek, valamennyit alaposan szemügyre vették. 2013. augusztus 7-én hajnalban három személyre lettek figyelmesek a városban. Egy motor mellett álltak, melyre ráillet az egyik eltulajdonított kétkerekűről kapott leírás. Igazoltatták őket. Az intézkedéskor kiderült, hogy a motorral egy 15 éves fiatalkorú közlekedett, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. A járőrök elfogták őt, eközben azonban könnyű sérülést okozott az egyik egyenruhásnak. A fiút előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol 2013. augusztus 7-i gyanusítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését és megnevezte társait, egy 16 éves tatabányai ismerősét és a 18 éves tatabányai K. Krisztiánt, akik elfogásukat követően szintén beismerő vallomást tettek.

A 15 éves gyanúsított elmondta, hogy először három motort toltak ki a telephelyről, miután kivágták annak kerítését. Az egyiknek lemerült az akkumulátora, így visszament egy másikért. Pénzt is találták a szerelőműhelybe, melyből üzemanyagot tankoltak a járművekbe. Kihallgatásakor a fiatal fiú elismerte továbbá, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésén túl az elmúlt hónapokban többször is vétett a törvény ellen. Tavasszal egy gyermekbiciklit lopott a húgának, nyár elején pedig egyet magának is. Augusztus 3-án barátaival talált egy őrizetlenül hagyott autót, melyből egy doboz cigarettát és készpénzt tulajdonított el.

A 15 és 16 éves fiatalkorú, valamint a 18 éves tatabányai K. Krisztián ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság. Emellett a 15 éves gyanúsított ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt a rendőrség feljelentést tett a Nyomozó Ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya