Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Március 31. 15:05, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már minden nyugat-balkáni országban kijárási tilalom van

Már minden nyugat-balkáni országban kijárási tilalom van

A többi nyugat-balkáni ország után Montenegró is kijárási tilalmat vezetett be keddtől.

Hétköznapokon este 19 és hajnali 5 óra között, hétvégenként pedig 13 és 5 óra között lesz tilos az utcán tartózkodni Montenegróban. A 620 ezres Adria-parti államban keddre 91-ről 105-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. A kormány korábban lezárta a szárazföldi, légi és tengeri határokat, megtiltotta a tömeges rendezvényeket és bezáratta az iskolákat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta járvány megfékezése érdekében.

Koszovóban hétfőről keddre 94-ről 106-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A múlt szerdán megbukott pristinai kormány már semmilyen elővigyázatossági intézkedést nem tud foganatosítani, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, mikor lehet új kormánya a nyugat-balkáni államnak. Sajtóinformációk szerint az államfő már megkezdte az egyeztetést a pártokkal.

Bosznia-Hercegovinában már kilenc halottja van a Covid-19 betegségnek, és egy nap alatt 323-ról 368-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Észak-Macedóniában hétfőn 259, kedden már 285 igazolt fertőzött volt, a halottak száma hét.

Szerbiában egy nap alatt 741-ről 785-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és már 16-an haltak bele a betegség szövődményeibe. A kormány gazdaságmentő intézkedéseket fontolgat, elővigyázatossági intézkedésként pedig várhatóan napokon belül 24 órás kijárási tilalmat vezetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik