Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. November 17. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: tatabánya

Lego robotok versenyeztek az Agorában

Lego robotok versenyeztek az Agorában

A First® Lego® League (FLL) tatabányai regionális fordulóját a tatai Eötvös József Gimnázium csapata, a RoboGO nyerte, így ők képviselhetik majd a régiót a szlovákiai középdöntőn.

Az FLL egy olyan Lego Robot verseny, amelynek célja, hogy a gyerekek és a fiatalok élvezzék a tudományos-technológiai feladatokat, megtanuljanak csapatban dolgozni, továbbá ösztönözve legyenek a komplex feladatok kreatív megoldására.

Az FLL alapja egy jó hangulatú környezetben lebonyolított robot verseny, ahol a gyerekeknek és a fiataloknak trükkös „küldetést” kell megoldaniuk egy robot segítségével. A gyerekek csoportjainak egy adott témában kell kutatniuk, programokat kell tervezniük, és tesztelniük kell egy önállóan működő robotot a küldetés megoldásához. A csapatok megtapasztalhatják a valós termékfejlesztési folyamat minden egyes lépését: egy probléma megoldása egy bizonyos idő alatt, elégtelen mennyiségű erőforrással, ismeretlen versenytársakkal.

A rendezvény kiemelten fontos a város és a térség, így az itt jelen lévő vállalkozások, szervezetek számára is, mivel az eseményen a jövő mérnökei, informatikai szakemberei versengenek egymással, így fontos lehet számukra, hogy megismerjék leendő munkáltatóikat, valamint a munkaerő-piaci elvárásokat.

A kihívás témája minden évben változik, és a világban végbenő aktuális fejlődést és állapotokat tükrözi. Idén a diákok a hulladék izgalmas világát fedezhették fel.

Az Edutus Főiskola által rendezett versenyen 10 és 16 év közötti diákok vettek részt. A Vértes Agorájában 12 diákcsapat mérte össze a tudását Lego-robot programozásban, csapatmunkában, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban.

A győztes a tatai Eötvös József Gimnázium csapata, a RoboGO, de szépen teljesített a tatabányai „Szent Margit Team” és az Árpád Gimnázium „TAG LEGO", valamint a Tatai Református Gimnázium „L&G Club” nevű csapata, csak úgy, mint a vértesszőlősi „Samu Team”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya