Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Augusztus 22. 12:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ketten megsérültek a tűzijáték miatt Zánkán - Eljárást indult

Ketten megsérültek a tűzijáték miatt Zánkán - Eljárást indult

Eljárást indított a rendőrség a zánkai augusztus 20-i tűzijáték ügyében, a nézők közé csapódó rakéták a polgármester információi szerint két embert sebesítettek meg.

Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szerdán az MTI megkeresésére azt közölte: a zánkai tűzijátékon történtek ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Filep Miklós, Zánka polgármestere az MTI-nek azt mondta: az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében - szerinte "nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából" - 4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen a vízparton állók és a Balaton irányába indult el.

Az ott levő 30-50 ember elmenekült az érintett területről, a strandgondnok pedig a rendelkezésre álló eszközökkel elsősegélyt nyújtott azoknak, akik azt igényelték. A polgármester információi szerint ketten szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket, őket a mentők a helyszínen ellátták.

Filep Miklós közölte: az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerinti bejelentési kötelezettségnek eleget téve előzetesen kijelölte a tűzijáték idejére a rendőrség és a katasztrófavédelem által ellenőrzött és jóváhagyott védelmi zónát, és azon belül senki sem tartózkodott.

Hozzátette: a tűzijátékot pályázat útján kiválasztott vállalkozó bonyolította le.

A polgármester sajtóinformációkat cáfolva azt mondta, a jelenlévők nagy része - több ezer ember - az eseményeket nem észlelte, "pánik és menekülési hullám, egymást tipró embertömegek nem voltak".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során