Városlista
2024. június 10, hétfő - Margit

Hírek

2013. Szeptember 11. 09:40, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Két csempésztől 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcsban

Két csempésztől 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcsban

Két csempésztől több mint 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói.

Sári Bernadett elmondta, a pénzügyi nyomozók elől a napokban Beregsurány és Csaroda között az autóját hátrahagyva menekült el egy csempész, aki kocsijában nagy mennyiségű cigarettát szállított.
Percekkel később egy ugyancsak nagy sebességgel száguldó teherautó érkezett az ellenőrzés helyszínére az úton, amelynek sofőrje a kukoricásba hajtott járművével. Ő is megpróbált elmenekülni, de elfogták.
A két kocsiból több, mint 138 ezer doboz, különböző márkájú ukrán cigaretta került elő. A dohányárú jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladta a 110 millió forintot.
A teherautósofőrt a cselekmény súlyára, illetve az elkövetés jellegére tekintettel a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tette hozzá a sajtóreferens.
A különösen nagy értékű jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható - mondta Sári Bernadett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.

2024. Június 04. 13:49, kedd | Kék hírek

Szoftverkódokkal kereskedtek, lecsapott rájuk a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket.